羅傑斯:會為BNO力爭居英權

397 回覆
305 Like 13 Dislike
其實多條路走永遠都係好事,爭取唔到都係無變je
留係香港真係貪做二等公民咩
喺香港做支那二等公民
汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪?

你又知我冇方法移民
其實多條路走永遠都係好事,爭取唔到都係無變je
留係香港真係貪做二等公民咩
喺香港做支那二等公民
汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪?

你又知我冇方法移民
汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪

咁你到 2047年 揸住支那 passport 過世啦
有機會點解唔試吓?
試吓又有乜壞呢?
次次都話點會得又剩
係一定得嘅就唔叫試啦
但移民議題在現時的英國社會不受歡迎且具爭議性,故此英國政府賦予BNO居英權的可能性很低。

利申:有效bno持有人
你冇BNO睇人地道聽途說就死撚埋一二邊啦 死蝗蟲見人用BNO又jer住哂 自己喺個post度追擊其他人留言 大家就會唔用BNO咩 死撚埋一二啦死蝗狗
收錢既唔該高質少少
Agree, 去過三十幾個國家左右 未試過畀人為難
唯一一次係由陸路入Ukraine原來bno要visa
講咗一陣 同佢講係純旅遊一個禮拜
佢都cup咗印畀我上返車
有啲人會想用tier2留夠5年申請居留權
如果佢爭取到咪唔使搞咁多嘢又唔使坐移民監咁耐囉
好難講
考慮埋Brexit在即
會有好多人材流失
吸納bno holder有助抒緩
我上司話想繼續簽我喺英國做嘢
要留就一定留到5年拎bc
問題係我唔想啫 想去北歐
講真,真係俾居英權又有幾多真係會去?
老嗰班大部分嘢都係香港(朋友,家人,物業 etc)
計落主要都會係40樓下嘅人
順帶一提,bno搞好多英國官方手續程序上方便好多
記得初初申請NI
個職員一見到我本bno 即刻話:
Oh I love this one, a lot easier.
冇乜問過我問題 幾分鐘就搞掂
講起NI就嬲,個電話長期無人聽
得罪講句,真係覺得自己係人材?
on9 嘅你都,大把人無工做邊到你

仲有話乜要證明你工作能力好過晒其他人先請你嘅規矩
一陣間支那話經濟制裁威脅英國咪又係即刻冇咗回事
英國佬有骨氣當初就唔會成個香港出賣返比支那
兩分鐘就有
我有幾位朋友中五畢業,有位中三畢業既都係手持BNO,佢地去到學蝗拎福利可以幫助英國加速滅亡。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞