【1 月新番】OVERLORD II【集中討論 3】

1001 回覆
29 Like 3 Dislike
agger

好孤獨
目前進度係現在係無任何玩家

以前就有玩家穿越過
仲有怕會動搖到飛鼠的統治/權力
成日想俾個波迪米/雅兒貝德 但人地又俾返個波佢
公主痴線婆黎 ?
冇睇ed同上集
唔係, 你可以理解為"萬一有人控制左賽巴斯去殺安茲, 咁潘朵拉扮演自己去測試賽巴斯是否背叛自己就可以避開呢個風險"

而帶埋東山大法...威克提姆到測試現場, 就係為左萬一真係出現最壞情況, 即賽巴斯背叛再加玩家圍攻, 就即時殺死威克提姆啟動其特殊能力救全家
安茲小心到痴撚線
強制性無能
原來係保險計策 駛唔駛呀
有夏提雅這個所謂背叛既前例, 你話呢?
安茲又未稱霸世界, 未完全排除其他玩家存在的可能性
痴女叛變
新po留名
睇返上面

動畫組加返句"想聽返你真名"會唔會令人唔會咁易誤解

老老柒柒今季好多位做得好差
小說咪又係咁
到......痴女背叛???
仲以為今集開打
原來沒料到
又要下星期
東山唔係識飛咩,點解要抱住佢....
go cry go !
overlord小說內容太多, 而tv版將內容斬太散, 連貫性真係麻麻
tv版雖然有所刪減但都仲係好似俾小說路線制肘住要死跟個進程
強行拖慢節奏..例如上半季蜥蝪果度, 明明故事好短,
但為左交代背景+角色塑造變相用左好多集將精彩地方斬件+分散..
or換句話說..唔能夠將精彩既地方集中..

s1第1次睇果時唔覺佢拖, 出左ova以1炮過既形式補返劇情亦係非常好
但s2好似變左「刀法」斬到某幾集成集個內容「...」, 睇完感想係「...」
結果, 都係要...等下集 (亦只能咁樣做..)
方便隨時殺佢
有夏提雅前科佢點都淆,塞巴斯格鬥最強,如果響屋入面突然之間爆發好危險
所以佢叫潘朵拉同威克提姆去,佢一開始掉條手巾俾塞巴斯係塞巴斯送俾條女嗰條
暗示條女響佢地手唔好亂黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞