【1 月新番】OVERLORD II【集中討論 3】

1001 回覆
29 Like 3 Dislike
低階復活無效好似係安茲招真正的死
夏9職業有詛咒騎士
應該係因為詛咒效果阿婆用低階既回復技能回唔到血解除唔到詛咒效果
所以阿婆就被折磨死左
好似無詳細講點解佢唔復活
或者係詛咒效果會持續到復活後或者阿婆唔夠生命力復活
恐怖公 d小強好嘔心
同埋巴斯攻雞逗個情境好sad
隻雞俾人打到人唔似人 心理變態
佢cut左我都覺得可惜 塞巴斯會淆 無非都係因為創造者塔其米既殺招就係次元空間斬
所以呢個叫空間斬既柒頭同個件咩不死之王都係一樣侮辱緊自己所崇拜既主人

係人類覺得佢攻速快到斬開空間
對外掛黎講無分別
同埋侮辱左主人拿手技
就算唔食人佢個look都好可疑
搵食且犯法呀
蟲妹都話當見唔到大家算
蟲妹好慘
主人個招真係勁到斬開空間
個柒頭皮係攻速快過正常人
個場可以走,每個場都有好多種逃離方法。
但亦有場係只有少數出入口,換黎既係無任何特殊地形。
走左張山河社稷圖擁有權就會比左逃脫者。
滅國之後有冇出樣?佢跟住知唔知安茲身分?
淨係補左呢幾集動畫小說內容
小迪其實點知道蟲妹唔夠抽
個柒頭皮唔係攻速快過人,係把劍可以變成一支好細既鞭,細到睇唔到。
個效果睇落就好似隔空斬傷人,所以先叫空間斬。

當然Touch me都有招空間斬,而且係真真正正斬開空間
佢之後都唔知安茲係飛飛
插畫有出樣,劇情上應該無。
安茲身分暫時都未知住
好似無真係出樣
但插圖果陣有ff佢自己無帶面具個樣
希望動畫唔好cut
睇完好鍾意真堂圭把聲
女帝又得 女僕又得
對呀 但係有地使係度 走機率太低
地使佢係用黎控場 佢人生就係為左鎖人
同埋主角講話 世界級武器係重要過佢條命
所以唔會俾人離開到個場
我錯左個道具係有得走
但係持手者係大地使 就無可能走到
小說:
將這武器拔出劍鞘高速揮動,就能砍殺敵人不留痕跡,只見冷光閃閃,因此才有此種綽號。

佢要快先會有效果 唔係普通速度
想睇滅國個樣
「吃、吃、吃我、吃吃我的『空……空間斬』。」

又詳細介紹了一下空間斬的厲害。以下正文

將這武器拔出劍鞘高速揮動,就能砍殺敵人不留痕跡,只見冷光閃閃,因此才有此種綽號。

與六臂其他人相較之下,這種招數有點近乎戲法,但能如此靈活運用這種難以駕馭的武器,證明了他作為戰士的高超本事。

若是把同樣的武器交給葛傑夫,縱然他被稱為最強戰士,也無法使得像佩什利安一樣好吧。

而且就算招數被看穿,也不影響其威力。

鞭子可怕的地方在於前端部分的速度超乎常理。目測閃避相當困難——不,幾乎是不可能。

超速的斬擊。人類無法對應的攻擊,與切開空間又有何異呢。
係速度快到 人類見唔到成會有閃爍外觀
之後會唔會係飛飛打贏絕死 跟住絕死追住飛飛想交配
劍鞭要高速揮動先有效果唔代表佢揮刀快過人
佢純粹係識用鞭咁解。
有冇人可以分享多啲六大神 八欲王 十三英雄嘅資訊
Ed咪有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞