【1 月新番】OVERLORD II【集中討論 3】

1001 回覆
29 Like 3 Dislike
復活蜥蝪人果支都係復活短杖,但畫出黎同第一季果把同復活蜥蝪人果把唔同樣唔知係咪同一樣野
按照蜥蝪人果支復活都會扣lv
如果係咁我覺得以安茲咁保守 佢未試過其他道具係唔係真係可以唔扣經驗復活 加上佢唔會用佢道具(有機會無法再取得)去救人類 所以先搵人去救佢
迪仔既計劃都有需求 所以先派一隊人 唔係既話管家一人都救到
安茲有講過佢有唔扣經驗既課金復活道具
不過唔知可唔可以用係人地身上
但安茲唔會用因為已經課唔到金慳得就慳
上一季救村嗰時有講過佢有支復活杖可以救村民
不過小迪未必知佢有
我覺得依個位有d可疑唔知係咪bug
因為蜥蝪人都係用復活杖救有扣lv
不過第一季支杖同第二季支杖動畫入面2支唔同樣
o係小說入面2支都只係用復活短杖形容
到底係復活短杖都有分高級版同垃圾版?
定係安茲果陣唔知復活會煙消雲散以為最少會變返1lv?
MMA 對詠春
前幾日真實重現
我覺得可以第一季果陣安茲仲未知復活既條件(e估世界既人要有一定lv先可以復活)佢用game既角度用復活短杖應該可以 但佢未做實驗唔清楚姐 又未必係bug 可能係唔同又可能係同一枝 等小說之後講清楚
夏狗比人嫌棄
走都唔俾人走
viu終於更新
真係天才
今鋪fatfat啦成個八指抄家
辣殺
怕佢唔受控
雖然明確冇提過但夏狗今次應該係有帶世界道具係身
第5卷提到「在都武大森林採集極為稀有的藥草」
即係已經係魔樹之後既事
魔機果陣夏狗已經帶左世界道具係身所以今次應該都有帶
我講既唔受控係講佢招被動 殺太多人 叫血之狂亂 令佢唔受控
其實宜家大部分要出去外面既都要帶架啦 唔係咩?
守護者就要帶,仲有最少要帶唔記得幾多個高級隨從
係 所以唔係個個都要帶 好似塞巴斯 就冇(做誘餌)女僕都應該冇 守護者就一定要
佢好似玩緊MH 蟲棍咁
不死之王
撞朵呢樣真係抵死
睇到射精了
你不如重新睇過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞