【1 月新番】OVERLORD II【集中討論 3】

1001 回覆
29 Like 3 Dislike
其實見到佢地守護者隻隻都滅國級魔王
但搞一堆花樣,搞情報,搞資源,就覺得有D ON9
明明隨便壓展都可以
安茲覺得用武力征服世界得到既利益無慢慢用人心同計謀去令人臣服咁多
黎得易,走得快
唔係乜都用武力解決既,睇安茲屬下FF先係最好睇
[FF] 所以迪米好佩服安茲唔用武力都可以解決問題[/FF]

我諗安茲潛意識受黑洛黑洛果間黑心企業影響,搞到唔想其他人都似黑洛黑洛咁慘
佢想組最強小隊
係咪就係想殺自己友?
我個咀先係
係用黎搵其他無上至專 無記錯的話
上帝視角
講到隻遊戲淨係得大墳墓整得npc咁
絕死絕命80~90lv

作者講過無momo穿越 絕死=overlord

但魔樹80~90lv都被守護者圍死....
同momo講咪搵
實際就想搵到就殺
絕死有神裝
我唔覺得佢地會殺無上至專
雅兒貝德都暗示到咁啦(之前安茲無聊咩咩咩+覺得除左MOMO其他無上至尊捨棄左佢地

另外,由5卷管家內心戲有提到 如果touch me出現了,他會毫不猶豫跟隨他,

仲有momo自己都問過亞烏拉,如果自己指示同泡泡茶壺唔同,佢會聽邊個

從呢2點可以知道其他至尊對大墳墓的影響力

為了鞏固momo的權力,那就得避免其他有可能影響到momo權力的人出現

再睇埋個"搜索隊"名單有埋親生仔+
其實我講錯少少 唔係搵到就殺

我覺得係如果接觸時察覺會影響到momo權力

個隊伍組成可以確保擊殺到無上至尊(雅兒貝德:最強防禦 親生仔:百搭 露貝德:最強NPC +一堆80級以上NPC)
6指俾人一拳一個
但其實邊會成功
想殺其他至尊既得雅兒貝德一個
組左team出去真係見到,其他隊友都唔會肯幫拖
畢竟佢地既忠心唔同普通人
親生仔會肯
阿妹唔遇到翠玉錄就應該無問題
推, 而堆NPC勁唔勁
其實D NPC知唔知自己本來係GAME NPC
佢地記憶又係點?
知唔知主角係前人類?
阿妹講到最強 家姐又預言佢會危害到大墳墓

可能就係呢個意思

利申:全部只係我推測
記憶方面 有提過NPC有小小遊戲時的記憶
如:夏提雅記得以前被玩家入侵大墳墓時殺過、記得至尊之間的聊天....
知自己叫npc但無game既概念
所以你話佢地知唔知自己係npc好難答到你
佢地會有遊戲入面既記憶
唔知
動畫黨想知後面劇情,小說應該追第幾卷
真係好想睇黑工入大墳墓比班npc撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞