【1 月新番】OVERLORD II【集中討論 3】

1001 回覆
29 Like 3 Dislike
小說插畫
小說插畫
果個唔係夏9黎嫁咩
有個側面
Thx
op都有
其實指甲刀見到管家咁勁
有無諗過佢勁定夏提雅勁
如果同管家講/請佢討伐
管家會唔會殺左佢
好想知管家會點反應

利申動畫黨
滅國吸血鬼蘿莉,250多歲,外表12歲,
特化大地屬性(水晶)的元素法師,
被13英雄擊敗後成為夥伴,
後來因為約定,敗於莉古李特就加入蒼薔薇,
據說兩人實力相近,只是莉古真對屬性弱點而擊敗她。

實力約50級出頭,當初魔神戰爭有對上蟲魔神,
開發出滅蟲魔法因此有克到蟲女僕安特瑪。

滅國係講緊邊個國家
睇完下集先問啦
無講,只係人設度講左佢稱號係滅國
有一堆玩家聯合打到第八層 不過小說講明冇上位玩家
6大神
團結人類將人類係生物鍊底層救起成立教國
後來5個老死,1個被之後穿越黎既八欲王殺左
留左最少一件世界道具同部份道具係依個世界

8欲王
差唔多殺晒當時世界既龍王連龍帝(白金老豆/老母)都收埋皮
疑似用世界道具改變左世界/魔法法則
後尾內鬥到死晒
有本疑似世界級道具既書可以記載所有魔法包括新開發既魔法
佢地本身係一個公會黎,把公會武器而家係白金龍王度(白金龍王變毒撚既原因)
疑似係3000點世界最高級據點公會,據聞有30個守護者有機會係30個100lv(唔係絕對)

十三英雄
無講明有幾多玩家但最少同期有2個玩家出現唔知有冇加入十三英雄
十三英雄領隊殺左當時出現既另一個玩家
十三英雄領隊疑似穿越果陣好低lv後尾係依個世界慢慢升lv變勁
十三英雄唔只13人
第一集個阿婆同白金(套遙控甲)係其中一員
從對話黎睇滅國應該都係其中一員,但可能係後來加入(因為有傳聞話十三英雄討伐過滅國,有機會係本來失控13英雄打到佢有返理性之後加入,本身滅國唔係吸血鬼黎,可能因為異能/其他原因轉化左做吸血鬼,可能就係因為咁失左控)
佢地當時討伐左出現係世界既魔神(web版有講過魔神係暴走既npc)
咁係咪無得擋?一招死?
安茲第一季有出過招類似既野,但係弱化版既空間斬
夏提雅用特殊技能回復返,應該係可以用某d手段回復
跟個歷史走 如果遲啲有比安茲更強嘅玩家
咁佢都係玩完
不過佢慘啲得佢一個
另外佢地應該都係非人類 應該可以打破壽命嘅界限
咁個30隻100LV守護者應該仲係到?
安茲bb公會據點係幾多
D守護者冇左主人就會慢慢失控變"魔神"
可能安茲係最後一個黎因為game都執左
但都有可能係大家都係執果陣穿越到唔同時間點
應該仲係度,但唔一定係100lv
2250+500(初見攻略獎勵)=2750
如果3000據點都初見有機會有3500
如果安茲真係死 雅兒貝德應該第1個發瘋 深愛飛鼠憎惡安茲烏爾恭咁肯定親手消滅公會
小迪可能會要完成安茲未完成的事 佢自己認為的征服世界 其他守護者都應該會偏向小迪
所以你見佢好小心行每一步,亦都計畫將來,好似整藥水咁
我都估係咁 有唔同人穿越 只是時間定唔同 姐係改變唔到時間巨輪
但隻game已經關左服 應該冇下一個玩家啦
丸山講過安茲係last one
好似係
應該都係
丸山話佢只打算寫20卷
冇咁多卷可以寫其他人穿越黎同安茲敵對
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞