[Switch/3DS/WiiU討論] Switch發佈會: 1月13號 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
咁快訂行貨
有無講os語言同埋eshop問題
好驚eshop鎖區

我都想知宜家個 my nintendo account 點樣
會唔會有得合併全球
定係局住繼續日區

如果跟之前條友爆料,啲機既出貨全部都係同一批咁出,無分生產線,應該全部機都係一樣
除非老任白痴到用IP分區,如果唔係原則上應該好似PSN咁做法

PSN都有分 PSV果種柒PSN
同PS4 果種15秒轉區ge PSN

等得就等到出左先買
明明都唔夠2個月就賣 都可以有咁多UNKNOWN
咁快訂行貨
好驚eshop鎖區

我都想知宜家個 my nintendo account 點樣
會唔會有得合併全球
定係局住繼續日區

如果跟之前條友爆料,啲機既出貨全部都係同一批咁出,無分生產線,應該全部機都係一樣
除非老任白痴到用IP分區,如果唔係原則上應該好似PSN咁做法

PSN都有分 PSV果種柒PSN
同PS4 果種15秒轉區ge PSN

等得就等到出左先買
明明都唔夠2個月就賣 都可以有咁多UNKNOWN

老任第一次冇鎖區,係咁上下架啦
咁快訂行貨
好驚eshop鎖區

會唔會有得合併全球
定係局住繼續日區

今朝入過去睇吓
發現my nintendo本身就可以任改地區同語言
3DS eshop跟NNID唔受影響

我個 my nintendo ac 用 nnid 登入
冇得轉国 / 地域

我嗰個都係經nnid入但係都有喎
一係你試吓set返齊啲email/username/password先?

老任第一次冇鎖區,係咁上下架啦

明明現成有PSN / LIVE/ STEAM 俾你抄
佢又唔係唔知非日本地區玩家CONCERN D乜
屌左咁多年都係果D野

今次肯賣2k3
點都會撈到d新客買來試
搞得好睇少少

想訂部機都要左格右格咁
咁快訂行貨
好驚eshop鎖區

會唔會有得合併全球
定係局住繼續日區

今朝入過去睇吓
發現my nintendo本身就可以任改地區同語言
3DS eshop跟NNID唔受影響

我個 my nintendo ac 用 nnid 登入
冇得轉国 / 地域

我嗰個都係經nnid入但係都有喎
一係你試吓set返齊啲email/username/password先?

唔得

早幾日第一次睇家長鎖定app條片,見到搵クッパ同クッパJr做主角真係笑左

小氣鬼

早幾日第一次睇家長鎖定app條片,見到搵クッパ同クッパJr做主角真係笑左

wallpaper係臭雞公主先好笑
3DS 越來越少GAME 出.........出咗 SWITCH 係咪就快玩完...........
3DS 越來越少GAME 出.........出咗 SWITCH 係咪就快玩完...........

想當年BW2出喺NDS

3ds都五年啦,差唔多啦

畫面真係脫晒節架啦

玩頂到2018

畫面真係脫晒節架啦

諗返起第一次喺3ds度玩bio re真係幾震撼,喺手提機可以玩到果種水準嘅game, 不過之後喺vita玩bio re2
買左Mario maker,有無人同我換mario bros 2?

畫面真係脫晒節架啦

諗返起第一次喺3ds度玩bio re真係幾震撼,喺手提機可以玩到果種水準嘅game, 不過之後喺vita玩bio re2

呢樣真
果時唔好講細節位
淨講音效 3d同光影都正到啪啪聲

好似話唔食game食配件都得

咁一定食隻pro手掣

我就會食多對joy con
買藍紅機再買多對紅藍joy con
變全紅機又得
變全藍機又得
得左
仲可以同fd 四打炸彈人

Btw 今次任記真係唔知整個touch screen 黎做乜
佢個家機mode 一插dock 就自動disable 觸控
即係話隻game 唔可以基於觸控設計一d 比較gimmick 既玩法
應該淨係可以揀下menu 咁
想當年nds 既zelda
玩盡晒摺機/觸屏/mic 等等既機能解迷
真係正到核爆

淨買一對joy con幾錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞