[Switch/3DS/WiiU討論] Switch發佈會: 1月13號 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
据え置き機としてガッチリ作り込むと、持ち運んでプレイするときの消費電力などが課題となります。でも、携帯ゲーム機のように作ってしまうと、今度はグラフィックの面で物足りない。

點解

話switch做家機太食電,做掌機畫面唔夠靚

雞肋

咁既畫質我覺得3-4 個鐘已經好盡, 而且有得插屎袋都夠
家用畫質高過WIIU 少少我都收貨, 至少唔會失禮先
据え置き機としてガッチリ作り込むと、持ち運んでプレイするときの消費電力などが課題となります。でも、携帯ゲーム機のように作ってしまうと、今度はグラフィックの面で物足りない。

點解

雞肋

係咪掉轉左... 掌機太食電 家機唔夠靚嘛 唔知佢up乜
點都好 都狗衝架啦
新系统,没两年游戏出不来,好多作品其实都是从WiiU时代就开始开发的。拳击那个比较新,效率也高,所以进了首发期。某杀手锏游戏还没到公布的时候,硬件部门(是的,硬件部门)和软件部门正为了这款游戏加班加点。至于首发游戏,也许很多人没在意,不过我希望大家关注一下1 2 Switch ​​​​
原來Pro係半透明

雞肋

想問下做家機係咪可以插住濕電玩

係就係,但係另一邊係android口黎

type c都應該幾快

其實鋰電池既電器叉住電玩壽命會短D,不過咁既價,買兩三部不是問題吧

溫度問題大啲
原來Pro係半透明

唔係知咗好耐喇咩

雞肋

type c都應該幾快

其實鋰電池既電器叉住電玩壽命會短D,不過咁既價,買兩三部不是問題吧

溫度問題大啲

LKD話手提mode試左幾隻(包括Zelda)都唔會熱

雞肋

type c都應該幾快

溫度問題大啲

LKD話手提mode試左幾隻(包括Zelda)都唔會熱

tv mode 呀

台灣賣家話Switch版BOTW有中文
發售日本定

巴哈啲人話個賣家可信
https://forum.gamer.com.tw/C.php?page=1&bsn=60001&snA=39690
想問下我想玩孖寶車和炸彈人,應該訂咗機先定係遲啲等2隻game出齊先機連game買好
想問下我想玩孖寶車和炸彈人,應該訂咗機先定係遲啲等2隻game出齊先機連game買好

等下先買機

等下先買機

感謝解答

等下先買機

感謝解答

雞肋

未必有得用尿袋叉
佢用得usb type c
有機會input 大過5V
一般尿袋會叉唔入

btw 究竟兩個手制係點叉電呢
睇圖又唔覺有任何金屬接點

等下先買機

感謝解答

本來心大心細買唔買機先,現在都係觀望下先,反正我想玩既game未咁快出

雞肋

未必有得用尿袋叉
佢用得usb type c
有機會input 大過5V
一般尿袋會叉唔入

有 USB PD 尿袋架 (假設任屎堂咁好死跟足 USB spec)
再唔係 USB Type-C 5V 3A (15W) 齋叉電唔開點都實會叉到

應該收埋咗喺條坑入面啫
除非咁 on9 玩無線叉電,不過應該唔會攞黎搞推高成本啦
新系统,没两年游戏出不来,好多作品其实都是从WiiU时代就开始开发的。拳击那个比较新,效率也高,所以进了首发期。某杀手锏游戏还没到公布的时候,硬件部门(是的,硬件部门)和软件部门正为了这款游戏加班加点。至于首发游戏,也许很多人没在意,不过我希望大家关注一下1 2 Switch ​​​​

品牌作都係果十隻八隻
點都要睇三廠今次會有幾支持

應該收埋咗喺條坑入面啫
除非咁 on9 玩無線叉電,不過應該唔會攞黎搞推高成本啦

用呢個

幾閎出DLC比返條女我

幾閎出DLC比返條女我

火紅葉綠switch

品牌作都係果十隻八隻
點都要睇三廠今次會有幾支持

殺手鐧遊戲會係咩
Bayo 3?metroid switch?
1,2,switch 同ARMS 好撚有性趣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞