[Switch/3DS/WiiU討論] Switch發佈會: 1月13號 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
諗住去G點訂算 睇定D先

問下有無收到Zelda中文風

P.S. 2340 淨機價
香港D閪鋪已經玩緊食骨
但最慘係唔知食咩骨

好似話唔食game食配件都得

咁一定食隻pro手掣

我就會食多對joy con
買藍紅機再買多對紅藍joy con
變全紅機又得
變全藍機又得
得左
仲可以同fd 四打炸彈人

Btw 今次任記真係唔知整個touch screen 黎做乜
佢個家機mode 一插dock 就自動disable 觸控
即係話隻game 唔可以基於觸控設計一d 比較gimmick 既玩法
應該淨係可以揀下menu 咁
想當年nds 既zelda
玩盡晒摺機/觸屏/mic 等等既機能解迷
真係正到核爆
https://twitter.com/dodonpahchi/status/819866353234374657
a video of zelda crying in 7 different languages
https://twitter.com/dodonpahchi/status/819866353234374657
a video of zelda crying in 7 different languages

在地化好撚勁

問下有無收到Zelda中文風

星期六問左佢啦 佢話代理 港任個邊未放風
星期六冇人番 要下星期先知點搞

在地化好撚勁

ZELDA呢D幾百萬大作
佢唔成功SWITCH就好麻煩啦
原來同 new 3ds LL 差唔多咁大

d制好細粒

d制好細粒

唔係點會一出街就有pro手掣賣

d制好細粒

不過暫時d人對joycon都係有讚無彈

d制好細粒

3ds 咪又係咁玩

大過Wiiu 個pad小小

...
咁快訂行貨
有無講os語言同埋eshop問題
好驚eshop鎖區

我都想知宜家個 my nintendo account 點樣
會唔會有得合併全球
定係局住繼續日區
咁快訂行貨
好驚eshop鎖區

我都想知宜家個 my nintendo account 點樣
會唔會有得合併全球
定係局住繼續日區

今朝入過去睇吓
發現my nintendo本身就可以任改地區同語言
3DS eshop跟NNID唔受影響
咁快訂行貨
好驚eshop鎖區

會唔會有得合併全球
定係局住繼續日區

如果跟之前條友爆料,啲機既出貨全部都係同一批咁出,無分生產線,應該全部機都係一樣
除非老任白痴到用IP分區,如果唔係原則上應該好似PSN咁做法
不過我諗我要做既第一樣野係換返部有HDMI既電視先
屋企重用緊部舊既analog電視

...

之前睇唔知咩網明明同wiiu差唔多
咁快訂行貨
好驚eshop鎖區

會唔會有得合併全球
定係局住繼續日區

今朝入過去睇吓

但NA轉地區會解左NA同NNID既連結,唔敢亂黎
咁快訂行貨
好驚eshop鎖區

會唔會有得合併全球
定係局住繼續日區

今朝入過去睇吓

我個 my nintendo ac 用 nnid 登入
冇得轉国 / 地域
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞