有冇米津玄師同好啊?

940 回覆
658 Like 26 Dislike
電視台都做到咁 好難拒絕
你指真面目係佢個樣?
不過今次紅白有4K,8K衛星放送,應該會睇得好清楚
紅白係咪好少做現場直播
lemon
打上花火
佢把聲算有辨識度
佢肯唔肯俾人剪執陰先?

twitter @hachi_08
唔係 全部現場直播
係,應該類似福山雅治/宇多田光咁做現場轉播
希望backnumber 同埋Mr children 等多啲band上紅白啦
好多年無試過尿都唔敢痾坐係電腦前面睇紅白
第一次想睇下紅白,想知邊到有得睇
打上花火

Mr. Children 08年有上過 唱GIFT(NHK北京奧運會轉播主題曲)
但其實之前佢地講過話唔想用歌曲/音樂去決定輸贏,拒絕過NHK好多次
相信之後都好難再請得到
backnumber d歌幾好聽,但印象中見過有新聞報導過主音/成員嘅負面消息
好似TOKIO咁 連續24年出場 今年有成員捲入性醜聞都俾NHK踢出紅白
呢樣都可能係NHK比較少邀請(band)嘅原因
更新咗出場順位表 可以放心去痾
後半部 初出場排24位 就咁睇似係聯同星野源(白組)vs 松任谷由実(紅組)

https://www.nhk.or.jp/kouhaku/artist/

如果係日本嘅巴絲打可以 試下dl NHK紅白個app有埋出演通知個功能
https://www.nhk.or.jp/kouhaku/app/
我都想知
好嘢
無睇紅白幾年啦 今年終於叫做有啲興趣!

期待佢下年有合唱歌
200万DL, MV「Lemon」觀看次數超過2億4700萬

https://natalie.mu/music/news/314489
紅白好正
早幾日開咗微博Account
中國開live不遠矣
lemon正
傳聞 去上海
我都收到唔知邊度傳出嚟嘅傳聞
Btw唔會去
呢兩年终於正番

今次Lemon係紅白呢個版本好正
場地佈置 臨記 燈光 dancer 好似拍緊另一個新mv咁
開頭加咗10幾秒intro 唔知呢個ver.會唔會收入去album
唔知係佢緊張定唱個陣諗起佢祖父 好似由頭到尾無開過眼
中間走咗音但整體黎講發揮得幾好
之後見到觀眾,網民或者主流媒體嘅評論好多都係讚呢次演出
好多片youtube已經封哂,有興趣可以去B站重溫

我以為會係DAOKO獨唱版,但副歌聽到八爺把聲 而左上角又見佢X米津玄師
DAOKO - 打上花火

Foorin - パプリカ
男,女偶像團 再加埋松田聖子一齊跳舞

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞