有冇米津玄師同好啊?

940 回覆
658 Like 26 Dislike
Lemon突破兩億點擊
有冇巴打知每次抽嘅枚數會唔會影響中嘅機率?
真係咁好聽咩。。。。 我係因為套劇先聽

有無巴打知邊到仲買到17tour件hoodie 真係勁令
其實佢係咪今年先開始比較紅?雖然以前已經聽過個名 但唔見有人討論
我覺得係出咗打上花火同lemon後多咗人識,始終兩首係電影同劇既主題曲。Unnatural套劇有石原里美主演,收視又好,仲要集集播lemon個時機咁正,一定多路人留意到首歌好正,繼而識得米津。跟住就好似多咗cm用米津既歌。
bootleg好多佳作
https://www.oricon.co.jp/news/2122879/full/
日本Oricon榜 「Flamingo/TEENAGE RIOT」首周初動22.9萬 首次拎到Oricon單曲1位
數碼單曲下載都係本周1,2位「Flamingo」 DL 7萬,「TEENAGE RIOT」DL 4.6萬
Flamingo,TEENAGE RIOT,Lemon,ごめんね,同一位artist有4首歌同時進入下載榜TOP5(一周計算),係歴代最多

而Billboard japan就計首周銷量24萬,咁睇黎抽獎可以打定輸數
可能係今年開始係香港比較紅?
同埋有劇集歌電影歌先會入最主流
8萬個位,超標3倍
希望有十幾萬隻碟抽緊同一場
米津係目前網上最受歡迎的歌手
首首歌都刷到幾百萬view
Lemon到而家都係oricon上頭十
cm都開始玩埋
都真係一個傳奇黎
Lemon兩億view喇
係就好,d人抽哂頭尾同生日場
咁快話佢係傳奇過埋18年/平成先啦
但米津今年真係好紅,特別係首Lemon
完全解釋唔到 日本人點解會咁鍾意

btw我都好鍾意你個名首歌,同埋一講起野田洋次郎...我就會好自然諗起米津
經集運果隻終於到

喂阿
lemon
Spotify係咪無Yankee同Bremen兩隻碟
聽緊呢隻諗起呢個post
https://www.youtube.com/watch?v=Dv6aehKe9ws

早排先加diorama
但bootleg 都夠聽
最鍾意2位日本男唱創人就係野田同八爺
オフィシャル先行
https://ticket.kenshiyonezu.jp/mp/tour2019official
又有得抽飛啦
米津真係傳奇
靠網上世界而紅
每次有新mv
傳媒都捕住幾多view
lemon啱啱過兩億
而家幫助奥運作應援歌

野田同米津一樣都係天才
曲風變化多
又玩跨媒界

RADWIMPS 當然有好多正歌
有心論,05410,masu
不過以歌詞意境黎講
前前前世真係一流
無錯由網絡世界紅到返黎現實世界,依家連主流傳媒/電視台都爭住搵佢合作
但我唔敢咁話佢依家係日本音樂界傳奇,一來驚引起罵戰,二來好似講到佢已經

sorry米津我都唔算係好了解,唔好話野田 我更加唔知點覆你
但前世係正 遲d聽下你推介個d
希望佢地兩位可以合作啦
好正
會唔會買埋teenage riot盤? btw巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞