有冇米津玄師同好啊?

940 回覆
658 Like 26 Dislike
十分同意
夢喰い少女每日必J
以前啲歌迷幻啲(?) 我唔識形容
每次聽 腦入面都有啲感覺好強烈嘅畫面
覺得リンネ嗰種好似用緊生命去叫喊嘅感覺好正
YANKEE
不過真係越來越pop既 希望之後都保持到個人特色 唔好咁商業化啦⋯⋯
係啊!睇埋lemon嗰mv仲正
以前啲歌比較有佢vocaloid時既曲既影子
跳脫啲,MAD HEAD LOVE都幾近磅
baby babyby I love you
YANKEE算係融合得幾好既一隻
即係雖然有成大首Eine Kleine係到擺到明係打J-Pop市場架啦
但佢到而家都仲係我最鐘意個首 人就係犯賤
最近春雷都唔錯,每次聽都想鳩fing下啲手手腳腳
老實講句bootleg得首春雷(同砂星)我係OK
灰色與青唔係唔好聽不過 真係無乜個人特色囉...
但係人真係好鬼犯賤 lemon真係好L正

btw好想聽佢唱返自己以前啲歌呀
YANKEE首donut hole我J咗好幾年都未厭,型撚到
如果我彎左都一定係因為米津玄師
點都要放呢幅圖出黎,唔放對唔住我自己

https://twitter.com/hachi_08/status/979251109100322816
Lemon係呢排安慰我嘅歌
一唔開心就會開嚟聽
聽完就會覺得個人有返力
做左我lock screen
老實講句bootleg得首春雷(同砂星)我係OK
灰色與青唔係唔好聽不過 真係無乜個人特色囉...
但係人真係好鬼犯賤 lemon真係好L正

btw好想聽佢唱返自己以前啲歌呀
YANKEE首donut hole我J咗好幾年都未厭,型撚到
如果我彎左都一定係因為米津玄師

等緊佢唱俄娃
求下你吖 我好鍾意俄娃
中國KTV亂用大頭照 連米津玄師也驚呆了

日本歌手米津玄師以日劇《UNNATURAL法醫女王》的主題曲《Lemon》,拿下第96屆最佳日劇主題曲的殊榮,該曲目在中國也相當火紅,不過他可能沒想到,在中國KTV裡面,他的大頭照,竟然變成了黑人嘻哈歌手小韋恩(Lil Wayne) 。

有網友在中國唱KTV點日文歌曲的時候,發現米津玄師的大頭照,竟然變成了小韋恩,而這件事情還被米津玄師本人知道了!他也在推特發文說「這實在很酷」。粉絲也紛紛留言「花澤香菜的照片也錯了阿」、「原來米津是黑人啊!」、「這我覺得可以」、「這就是紅到發紫,紫到發黑」。(即時新聞中心/綜合報導)
https://tw.appledaily.com/new/realtime/20180504/1347430/

米津玄師《Lemon》成績驚人 累計下載量超百萬

新浪娛樂訊 據日本媒體報道,人氣歌手米津玄師的新曲《Lemon》2月12日在網上發行,日本ORICON最新周榜單顯示,這首歌曲周下載量3.2萬次,累計下載量超過100.5萬,這是ORICON周單曲電子版排行榜史上第一次突破百萬。

米津玄師出道後在網上一直很活躍,創作的歌曲下載量都相當高,今年他爲石原里美主演的人氣日劇《Unnatural非自然死亡》創作並演唱主題曲《Lemon》,不僅電子版受歡迎,3月14日發行的唱片銷量也很好,第一週銷量就達到三十多萬張。

這首歌曲在ORICON電子版榜單歷史創造驚人成績後,記者採訪了米津玄師,問他對成爲第一個下載量突破百萬的歌手的感想,他說:“創作這首歌曲的時候,我就期待能夠傳達給更多的人,現在得償所願感慨萬千,很感謝大家。其中很重要的一個原因是《非自然死亡》這部劇很棒,只靠我個人的力量恐怕這首歌不會有這樣的成績,感覺算是天時地利人和吧。”

《非自然死亡》講述石原里美飾演的法醫三澄美琴和同事們通過解剖調查死者死亡的真正原因,找出事實真相,解決僞裝殺人、醫療失誤、疑難疾病等問題。米津玄師在看了故事後很有感觸,創作了《Lemon》這首歌曲。對於未來的展望,米津玄師說:“比起個人我會更關注周圍,但是要繼續創作只有我能寫出的作品。”(布布)

http://ent.sina.com/bg/music/sinacn/2018-05-09/doc-ifyucmxr1426850.shtml

唔知年底會唔會上到紅白
覺得佢已經夠曬實力上
但佢上唔上又係另一回事......
佢好似好少上電視live

唯有努力搵錢飛日本睇live
組團去
其實佢係咪無上過音番 我見之前首打上火花得DAOKO得自己一個上MS唱
希望快d再開live同去summer d音樂節
為左佢同菅田BB既合唱LIVE 買左佢隻LEMON
估唔到佢唱LIVE 都咁正
CD機咁
好似無
認真問有無人打算去睇live啫
等佢再出新album先會再有live
十月尾嗰兩場幕張messe 六月一有得再抽
有冇巴打有聽過あめふり婦人
diorama
其實我鐘意首なし閑古鳥
Spotify唔係有咩
kenshi yonezu吖嘛
http://music-kentei.net/kentei.html/530814268/6/72/2
各位自認忠實fans可以試下
先上人權圖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞