Netflix集中討論區 (4)

1001 回覆
25 Like 1 Dislike
其實英國BBC已經播咗兩集
UK以外地區則於Netflix 3月9日上架!
岩岩睇到新聞想貼上黎
好野擺係streaming播真係嘥料
netflix電影魔咒
之前睇網上評論口碑普通
Netflix has acquired all rights for the Us and Canada to Sundance award-winning drama The Kindergarten Teacher.

香港無得睇
係,同星期一一樣
其他地區有人買就照係戲院上照出碟照上其他streaming
馬男團隊製作新既成人動畫

Tiffany Haddish to Star in Netflix Animated Series ‘Tuca and Bertie’ From ‘BoJack Horseman’ Team
http://variety.com/2018/tv/news/tiffany-haddish-netflix-animated-series-tuca-and-bertie-bojack-horseman-1202705470/
番外!佢哋走去Netflix搞IT部門既主管

Queer Eye | Netflix NERDS Makeover | Netflix
https://www.youtube.com/watch?v=7BiK0rNpFxg
睇吓會仆幾多部

Last October Netflix chief content officer Ted Sarandos said the streaming platform was aiming to release approximately 80 original films in 2018.
https://www.screendaily.com/features/15-netflix-original-movies-to-look-out-for-in-2018/5125738.article
Land of mine 導演
我想問78蚊果個plan睇劇有冇1080p 同埋有冇中文字幕

如果80套入面有一套係真係好睇的我都已經收貨
小心非美國導演去荷里活發展會水土不服
(雖然呢套應該只係叫美國戲,唔係荷里活戲。但係呢個 project 聽聞都轉左幾次手先變成宜家呢個班底。
Mute個劇本係咪由尾寫返上嚟,啲對白又好撚鳩
d對白真係寫得好劣
我完全唔理解Netflix電影策略
憑住投資十部爆一部既心態?
成日睇到伏戲 真心唔好受
諗住睇d卡通片
但冇廣東話版
好失望
有部份有國語
要問下 netflix 班高層到底係想用量取勝定係真心想拍好戲
唔想聽國語
岩岩睇完Dark
睇到一頭霧水 但啲畫面拍得好撚有mood

畫面色調明顯tune到一致
但偏黑
配樂都唔錯
睇吓會仆幾多部

Last October Netflix chief content officer Ted Sarandos said the streaming platform was aiming to release approximately 80 original films in 2018.
https://www.screendaily.com/features/15-netflix-original-movies-to-look-out-for-in-2018/5125738.article

如果80套入面有一套係真係好睇的我都已經收貨
我完全唔理解Netflix電影策略
憑住投資十部爆一部既心態?
成日睇到伏戲 真心唔好受
要問下 netflix 班高層到底係想用量取勝定係真心想拍好戲

其實係成個荷利活電影都低質左
好多劇本好差或未做好都燒錢拍出黎
之前上映有套Snowman
官方講左劇本未搞完拍漏好多景都照上映
投資十部爆一部已唔係個別問題
係成個荷利活都係咁

係同樣嘅製作水平
Netflix就算燒錢都未必有幾多好劇本嘅戲
依家我入場睇荷利活片真係要精挑細選
好易中伏
或者講係注重CG嘅年代
好多戲連一劇之本嘅劇本都忽略左就開戲
劇本爛
你搵神級演員加AAA級CG都救唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞