2018繼續追擊永光堂恩典之家

874 回覆
332 Like 6 Dislike
仆佢個街 有年係摩士踢波又係比佢地煩鳩我
嗰時我怕煩比左個電話號碼佢 諗住冇野
點知日日煩我 煩足成年半
跟住想玩佢地話自己信佛啦
佢地同我講叫我照返 話會對基督改觀
黐撚線
留名跟進
識好多人去樂富永光
某年聖誕崇拜打算去見識下
以為大家都係信耶穌
聖誕節都係求內心平安、世界和平啫

點知就係一班人喺道鳩叫跳舞
好失望

利申:天主教
好似無乜聽到但以利大組嘅野
我都好想知
返過幾年生命之家

我唔知其他家 但生命整體都幾好
唔隱藏
之前講左啦
講多D.
好聽就係神既恩典 係教會認識 神既安排 感恩
佢地好鍾意喺你同班朋友打緊波果陣過嚟
返工跑數 放工都要跑數
打完先過黎驚你地走 留唔住人
一定係休息時間先去馬
同埋搵1個人返去 不如 搵1隊波返去 人數多 可以報數 星期日唔使俾人屌
講咗咁耐 圖都冇張 純文字好咩?
六年前返過幾個月
叫籃網步隊
應該係外展隊
返左幾個月都冇咩特別
都係星期五晚練下波
星期日朝早返崇拜

最記得有個助導定導師叫大粒
我覺得佢份人都幾nice

之後因為學校考試冇返幾個星期
佢都冇再迫我返

估唔得原來其他家咁撚黑暗
5年前係peter組 返過3次就無返了
恩典之家暑假時會霸哂黃大仙既球場

我記得暑期開始前要啲家員去牛池灣排隊拎康文署啲場紙,講緊係30-40幾人去排,因為要抽籤,但基本上都抽得中,每個禮拜都有場地,只差在用唔用

打波暑假好興玩 計分制,輸贏平手都要下個禮拜再打過,最後仲有決賽 要頒獎,慢慢打 慢慢計人頭

常見會book既場,做街佈
1. 睦鄰街籃球場 (hotspot)
2. 摩士公園籃球/足球/羽毛球場 (hotspot)
3. 六合街果邊 打排球
4. 慈雲山慈愛旁邊籃球場/後面足球場
5. 慈雲山中心球場

唔係講笑 你暑假住黃大仙慈雲山打球既無可能無撞過佢地
無可否認 一個教會分咁多派出黎一定有優劣
恩典之家同其他大家呢啲都係教會主流大勢力,佢地呢啲仆街相信 你搵到人返教會就係傳福音 ,搵得多人你先叫 信仰堅固blah blah blah

到依家有無人出黎為佢地辯護
樓上好多負評都返左幾年 做哂家員Leader 可能有助導係當中
呢啲教會真係累己累人
新生命城市教會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞