2018繼續追擊永光堂恩典之家

874 回覆
332 Like 6 Dislike
我指你地開咗gp?
睇錯原來係永光
唔好係group講啦 係度講 話俾人知
一9樣
比所有人知道佢地d哀野
繼續推到佢仆街
利申: 07-09仰望
屌你老母
我初中去街場打波比永光撚呃咗去啲訓練
本身好地地係間中去下打波 不過要祈禱 我小學讀開天主教學校覺得無乜嘢
去多幾次開始呃我去團契 同BBQ
慢慢叫我個名變做弟兄
之後覺唔多對路 唔想再去
之後團契我每次唔去都比人轟炸
我話死咗屋企人要做白事 都叫我番去 幫我祈禱
永光書院間教會係咪同一個機構嚟
明顯係 有部份老師同職員係永光堂既人
事實上係有老師,應該入職會易啲添,而且永光書院舊翼頂樓係劃左俾教會宿舍,教會幹事同高層人員長期會喺書院居住,所以大家夜晚經過龍翔道都會見到好夜都有燈著住。

永光入面仲有個大課室改裝做左宿舍,原意係俾初中學生住幾日體驗宿舍生活既地方,不過後尾永光堂既家員都可以申請俾小團入住。
個垃圾家舍
好彩你夠堅定
識唔識狗公財
巴富街嗰間正常好多
識但唔熟 大風團?
好多時星期二,四
夜晚呢個時候就係報數既關鍵時候

家,大組,團,小團都報團契數,就好似保險佬開會咁,預約到幾多人嚟,好多時佢地都會約出嚟為人數祈禱同埋做教會內部既事務/準備團契。

所以除左打俾原本班舊客戶,仲會會一齊cold call埋班俾新人/街客 ,我地每個家員都有本簿,入面有幾百個電話,細佬我嗰陣部電話會俾佢地check通話紀錄,人數緊張嗰陣仲俾佢地攞左我部電話打俾我班fd,跟住俾翻我聽

因為再夜少少全世界都會知道你嗰團揾到幾多人,少人既話導師就會層壓式咁施壓力落嚟。

由其是最上層嗰兩個仆街,人地想翻教會認識信仰,你就搞到人地生活唔平衡,有啲家員助導俾你迫到成日精神崩潰又喊就嚟有心理病,我見到女仔喊到好慘好慘咁真係好心up ,你兩個自私精就諗住大躍住,成日目標1000人講講講,以為教會好健康,其實班家員助導根本已經好多壓力,你仲要搞搞搞!

其實有無諗過我地都有正常既生活,要翻工,要讀書,要溫習,要有自己既興趣,有自己既朋友架,每次都得寸進尺。

聖經都冇時間睇阿
所以靈修你地咪明啲唔明啲,剩係識得斷章取義囉,其實經文入面仲有深層次既解讀,但係點解次次都係咁片面吖? 仲要每日一篇式咁寫靈修筆記,好反感囉,信仰唔係為左交功課討好導師助導阿!
根本就唔知自己做緊咩

約左班友仔星期六,星期五又要打多次提你地出席,星期六又要打電話接人/睇下到未,成日提心吊膽唔夠人,擔心星期日家會俾你

仲慘過而家翻工

算啦 原本過左咁多年
我都無諗過有機會講出嚟
一直心入面都有條剌
終於可以自私一次打千字文講出嚟喇
舒服曬
身邊好似有人返五旬節永光堂
人格真係不了
言行完全唔似一個基督徒
成日講大話
唔小心禁左 負評
好撚想正評 不過你返咩家?
唔係部分 簡單係大部分人都是永光堂的
但作為一間學校 收政府資助 係咪應該專注教育工作呢?
個個永光堂背景的老師 就用自己老師台 教員室printer去印教會嘢 準備教會的活動

學校d禮堂 課室 閒日5點後就俾他們搶曬 星期六日又拎曬用 公開試班學生想番來溫書都冇地方溫
就算有地方 由地下吵到7樓點溫?

冷氣就他們用 電費就學校(政府)俾
根本件事係用公款來資助教會

班仆街逢親用完班房就唔執 等到星期一校工/學生執
d嘢一唔放落locker實唔見 俾人偷左扔左收埋咩都走

根本宗教同教育就唔應該擺埋一齊

有人想知再講
最慘連永光secret 都比教會控制到迫住del
遲下我決定係連登開個post做永光secret
Fb開secret會比班耶起底
不如講下 d導師助導啲醜聞啦
我講先 個時尼西大組黎柄文 啊man
本來同生命之家嘅人拍拖
但因為唔同家所以先比人拆散
好似比bb佢地拆散
所以佢先會同嘉嘉一齊
所以恩典之家啲情侶係內定的
內定就變撚左神既旨意
我翻嗰陣見識過啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞