2018繼續追擊永光堂恩典之家

874 回覆
332 Like 6 Dislike
宣道會屯門堂都係一樣,垃鳩圾

咁算啦
講起永光堂 佢既資產真係唔知有幾多個
你都唔知個啲牧師 月收幾多錢 同時教會啲資源又有無比人貪
好盲目
最大粒果兩公婆導師,男既係咪姓陳?有個女叫陳允呈
大多數都低學歷
好彩離開得快
就算你黎緊會考AL
都要禮拜六日黎團契崇拜
唔係啦 有個叫B 有個叫劉
伍x河
留名 利申返過幾年升過家員
我覺得番教會既呢d人好有潛能去做層壓式推銷
以前小學聽過 有同學跟左朋友去永光教會 話去玩下
去到一陣見悶想走 點知個到啲人唔俾佢地
俾啲大哥哥恐嚇佢地 話要打鳩佢地 又踢人 嚇到佢地唔敢走
之前試過去大組果啲籃球比賽差啲同啲家只定助導打起上黎(總之老屎忽) 最後驚我唔再番同我道歉
垃圾
正評支持 我覺得唔好加密 比更多人知道永光嘅仆街野
永光堂每個家都係咁仆街
如果係永光學生響中一好易俾人當水魚咁踢入會
有啲學生返教會返到冇哂自我判斷
當年我返過一年幾永光堂
每個星期五夜晚八點就會有耶撚打俾你叫返星期六團契
利申: 永光校友兼天主教徒
以前比人邀請打籃球,但原來係團契黎
(打電話比我嗰個人冇提過教會/團契等字眼)
咁一開始番教會都正正常常,啲人都對我幾好

後來番左一段時間,教會請人做事奉
咁我就比人推左去報名做城/校福長(唔記得係邊個)

仆街,呢個時候就係惡夢既開始
一個星期要報3次數
喂,我都係想一個人番下教會啫
助導打電話次數多到我阿媽睇唔過眼
幫我用各種方法避開佢既來電

結果我對永光既印象越黎越差,最後唔知點樣離開左呢間教會

我以前返既係仰望之家,如果你接受到比人強迫你做事奉既話,咁其實都可以返下,幾開心既
不過除左呢樣,你仲要有心理準備,星期六日比晒佢地,唔係助導又會打黎關心你做咩唔返團契崇拜
有囡囡嘅相先吸引到眾巴打留意嘛
仰望之家黎講,豬排既比例真係好大,我建議巴打唔好抱有任何幻想

我甚至記唔起有邊個係靚女
細個比老豆老母帶我返樂富間永光,但係返大人個邊
之後比人帶左去少年團個邊,但係次次剩係返完崇拜就搵藉口走人
再之後搵朋友一齊返先知原來有咁多負面野,即刻無再返過,藍剔哂助導啲whatsapp轟炸
戇鳩教會,將d人變做跑數sales, 班人會一個星期幾十次電話咁轟炸你
返教會仲要跑數
樓主邊個大組
利申: 前以利亞大組
識得蘭子,應該會識嘉英,文希(台灣踩單車出事果個)
我個friend好似都係返啲間
佢返教會嘅時間仲多過返工
我都服左佢
又要整PowerPoint 又要諗活動同稿
仲要R新人返
最大問題係冇錢
因為啲啲叫事奉
中一個陣返過樂富永光 見朋友去我又去下
好撚煩 啲人成日懶係熟咁 成日打黎叫我返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞