2018繼續追擊永光堂恩典之家

874 回覆
332 Like 6 Dislike
試過呃leader話有新人返
到禮拜六個時 扮打比果個新人
之後屈佢熄左機 搵唔到人
但會好大壓力
同違背良心
人名同電話唔使上繳助導咩 助導有時會幫你打電話架 佢地把口叻D, 識教你點tum人返黎
搵你傾計, 鼓勵你多D祈禱, 要對神有信心, 同你一齊諗辦法, 變相逼你諗辦法去搵多D人返去. 祈禱的必得勝 我以聖名來作證
五旬節個間中學?
我有個親戚有返
1. 試過助導唔開心到喊, 扮唔要你地啲小羊
之後成班家員喊。話會做成點樣點樣

2. 比導師單對單問你最近靈性點

3. 禮拜日崇拜咪開家會既,但如果人數過低,會叫哂啲新人離開,剩底家員,然後最後又係啲leader/家員逐個出黎講野,其中幾個會邊喊邊鼓勵大家,場面震撼,個個都會底頭,最後以祈禱結束呢回合

4.
唔小心禁快左
諗到再講

咁當然,都會有正面啲既手法教你點搵新客
例如寫經文比朋友,做好啲見證比人睇...

但搵唔到新人果種壓力真係好大,我就算考試返工到依家,都未試過咁大壓力。
你提醒左我
每次有新人返黎都要寫張「新人卡」
要啲人填自己聯絡方法
啲卡要交返比助導
廢時你地班仆街離開左教會 佢地打唔到比啲客
RIP
早日搵第2間
中六被個同學話去踢波, 實質昆咗我去永光堂

一去到, D小學雞就改我花名, 又攞個花名笑鳩我, 無大無細, 第一印像極之唔好, 個同學繼續昆我話等班小朋友做完功課就踢波

跟住夠鐘, 佢地就成班落去其中一個課室做祈禱, 唔記得內容

之後就成班去禮堂, 跟住就開show 咁, 有個MC, 講D 唔知乜, 跟住有D人唱歌彈琴, 全場勁high咁

全程心諗你地high 乜撚? 耶教咁撚樣嘅咩?

結果係無踢到波, 屌佢老母, 之後無再去過, D人都喪嘅, 細嘅無大無細, 大嘅就呃人去
唔知係咪我識果個,果時form2 約02-03年 都係有個peggy 狂chur 我
我都識一個peggy, 曾經做過助導, 是咪同一個黎
佢地幾時再有佈道會?
我冇相,有冇相相認
間教會好鐘意搞咩兩個團內籃球足球比賽
一係就係暑假搞大組間比賽

一隊最少五個喎 呢啲好易拉馬 豬籠入水

不過通常都一定要參加左下晏三點既團契先

(不過你真係似比人呃,代佢講聲唔好意思,恩典人搵食艱難)
五旬節個間中學?
我有個親戚有返
RIP
早日搵第2間

應該好芝心 佢係個間中學讀
黎緊響果度結婚
唔知喎

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞