2018繼續追擊永光堂恩典之家

874 回覆
332 Like 6 Dislike
咁堅

只可以佢地有原則係好事 但係係一啲無謂嘅原則就唔係好事
好慘 關你同個女仔咩事 講真啦 佢地都只係以rules 行先
如果你20歲未升團 佢一係就被升團 一係就叫離開
講乜野屬靈 神 關係 未成長好根本就係垃圾

唔通啲人升團就好有智慧咩 算啦你依家會唔開心係正常 你過左一排 回頭睇返 有幾多假仁假義
我意思係如果你年紀夠 根本唔會叫你走

同你是否相信上帝係唔關撚事的

啲導師助導係街見到我都超我 唔知會以為我殺咗人
都唔係嘅 雖然我同個女仔係同一個家同一個大組
都有啲因素佢地會唔俾我地一齊 佢地唔想嘅俾好多原因都可以
講多啲
之前睇過另外一個post 嚟到呢到又諗返起個時 唔睇都唔知原來咁恐怖
8-9年前同小學同學係學校附近(石硤尾)畀個肥姐姐問一堆嘢,之後就拉我地入教會,話有好多嘢玩。因為之前有返教會玩嘅經驗(淨玩都唔會逼你信個隻)就以為一樣。一入到去就知奶嘢喇。
每個禮拜六晏晝都要搭巴士去崇拜,一大堆人唱歌鳩叫,之後分組入班房做啲唔知咩活動。有日仲要留contact(之後就仆街喇)
想早走又問七問八,搞到日日都六點幾七點先返到屋企。 試過參加啲大少少嘅活動,有次好似係去某個郊野公園BBQ?組與組之間要互鬥鬥勁。有次個姐姐(拉我入去嗰個)話有冇興趣去睇聖經。想帶我去睇。 我心諗我最多睇出埃及記呢個故仔。跟住幾經辛苦先甩到。後尾識到一個叫呀財嘅人(唔知係咪你地講嘅個個),每個禮拜電話轟炸。就算唔得閒照炸。嚇到我唔咁再去,後尾靠屋企人出面先甩到身。從此對基督教有唔好嘅印象。
利申:個組好似叫約書亞
個leo 係狗公嚟
狂推
2019啦 又有新一班同學仔入教
黃大仙做到臭哂

讀中學做過一年家員都覺得好羞恥, 好記有兩個家員拍拖俾人踢爆

某星期開家員大會, 內容就係批鬥呢兩個人,話佢地『完全唔聽導師指示』『屢勸不改』, D說話有咁難聽得咁難聽,

然後講到迫於無奈要奉神之名踢佢出教會 我果下真係以為去左共產黨文革

(利申 唔同家,綠色雀)
到底佢地拆散過幾多對情侶

年少時拍拖真係好pure, 簡單愛,一齊食個m記都好開心 。咁單純既愛情係佢地眼中係邪惡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞