【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯XX

1001 回覆
16 Like 1 Dislike

碟評仲寫緊(希望寫得成)
不過都想喺度講住幾句

隻碟嘅歌可以分做幾大類
第一類係派台歌(Jungle, Fire, Backseat Love, Not Afraid)
第二類係好明顯想令人wow一聲嘅歌(DMSPF, Lane Crawford, Rockstar, 破地獄, Sound of Violence)
第三類係特別慢(對某啲人黎講係悶)嘅歌(I.A.D., Tonight, 思想流浪)

第一類全數fail
Jungle太拖時間
Fire想串其他rapper得個快字,但自己都中埋招,搞到好難聽
Backseat Love冇特別
Not Afraid成首Supper Moment咁款,大家心中有數

第二類想玩得潮啲
但DMSPF, Rockstar同Land Crawford佢咬字咬得太實,唔match
破地獄同Sound of Violence幾好

第三類啲慢版就真係聽得出有變(以佢standard黎講)
而且handle得幾好
又有典型old school hip-hop唱片嘅感動位
我比較buy

整體黎講算係好過上隻好多
但feel到佢仲係解決唔到自己喺呢個樂壇嗰個老尷位
究竟我應該當佢係undergroud定係mainstream artist好呢?
我應該要求佢old school啲定係前衛啲好呢?
五年醞釀得出黎嘅嘢唔應該係咁
原來我今日啲post好難得地同音樂有關
你冇post阿蛆佢j
大家要向前看
唔好J阿蛆
J林鄭啦

[Indie] 林鄭月娥出席民主黨黨慶捐3萬元點唱

行政長官林鄭月娥及多名司局長,晚上出席民主黨周年黨慶。林鄭月娥捐3萬元點唱,由民主黨成員李華明獻唱《笑看風雲》。

民主黨主席胡志偉指,政府官員出席政黨黨慶是應有之義,政府若重視不同政治版塊,與他們建立關係是正常過程,修補行政立法關係,是視乎政府以什麼方式解決爭議。胡志偉又認為,政府向行管會提出以撇帳方式,追討梁國雄、羅冠聰等前立法會議員薪津,是正常政府應有的處理手段,如果強行追討,則顯示政府進行打壓。

http://www.881903.com/Page/ZH-TW/newsdetail.aspx?ItemId=998876&csid=261_341

https://www.youtube.com/watch?v=7QjzjatDXfM
大家要向前看
唔好J阿蛆
J林鄭啦

[Indie] 林鄭月娥出席民主黨黨慶捐3萬元點唱

行政長官林鄭月娥及多名司局長,晚上出席民主黨周年黨慶。林鄭月娥捐3萬元點唱,由民主黨成員李華明獻唱《笑看風雲》。

民主黨主席胡志偉指,政府官員出席政黨黨慶是應有之義,政府若重視不同政治版塊,與他們建立關係是正常過程,修補行政立法關係,是視乎政府以什麼方式解決爭議。胡志偉又認為,政府向行管會提出以撇帳方式,追討梁國雄、羅冠聰等前立法會議員薪津,是正常政府應有的處理手段,如果強行追討,則顯示政府進行打壓。

http://www.881903.com/Page/ZH-TW/newsdetail.aspx?ItemId=998876&csid=261_341

https://www.youtube.com/watch?v=7QjzjatDXfM
出多啲
出多啲
我都想買返隻支持下
我都想買返隻支持下
嘩屌做乜今晚個連登app神神地咁既
reply同upload圖都有d問題
唔通俾我感染咗?
其實咁多年都冇聽過moby 嘅碟

呢隻其實值得買
雖然好多flaws但依然係一隻有心做嘅碟
就算我唔支持佢音樂都支持佢個人
好欣賞佢
我都係 記得當年佢好鬼紅 宜家就唔知了
細個淨係Moby光頭好鬼正
jason bourne隻主題曲好正
前奏聽親都起雞皮
嗰首係佢作?好聽喎
好靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞