【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯XX

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
講真
我地又唔係要靠音樂搵食嗰啲人
又叫做有一定嘅聽歌年資
音樂呢家嘢絕對拿得起放得低
近排冇咩碟好聽, 多數唔係聽playlist 就係臨睇show前煲下碟

今日見工, 見得成就唔駛旨意一邊做嘢一邊聽歌, 不過佢請我就乜都得
賣xx?
近排冇咩碟好聽, 多數唔係聽playlist 就係臨睇show前煲下碟

今日見工, 見得成就唔駛旨意一邊做嘢一邊聽歌, 不過佢請我就乜都得##lny

確實初初聽indie既時候係有好多想法

依加只會理好唔好聽,連同人爭辯都懶
點敢同你爭飯食
我呢啲死肥仔冇人要
得閒開下片都唔知幾過癮,有時又有D直必
我成日都話Deerhunter垃圾band

Dedekind Cut - Tahoe

Electronic, Ambient, Kranky Records

https://itunes.apple.com/hk/album/tahoe/1294008066?l=en

之前好似都仲係Ninja Tune 宜家過咗去Kranky出碟 見到Kranky+Ambient都大概估到喺咩啦 好似係
留返d錢買姑婆屋
屌你老母
死全家啦仆街
睇緊ride都想黎屌人
戰鬥力
I know that feel
祝你見工成功

見到Jordan Rakei IG話佢聽緊呢隻
我就知一定係好嘢

https://itunes.apple.com/hk/album/gumbo/1221020610?l=en
聽ride 前中嗰班鬼佬後段係咁叫leave them all behind
好彩都玩返啲舊歌
Jon Hassell
Dream Theory in Malaya

#usa #new age #ethnic fusion #drone #minimal #ambient #free jazz
http://www.xiami.com/album/107400
上次我喺巴黎都好多鬼佬突然衝上前
玩新歌 d人好似冇乜反應
舊嗰幾首high好多
Charm Assault都好high. 不過的確係舊歌high D.
Full lineup出咗. 有冇人會去?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞