【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯XX

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
期待
New Beach House, May 11

sor...對於話梅鹿
五個字: 見到都唔開胃
即係連試聽都唔想...

雖然佢把死人gothic聲聽到人鳩縮
但佢有d相又好有女人味
我睇佢嗰次企到好前都唔肯定佢係男人定女人
剷完雪, pure as snow

我都正想講 ........................
Still my fav sleeping album

https://barelycivil.bandcamp.com/album/we-can-live-here-forever
https://open.spotify.com/album/1A261O8Ov9qzoMpfuBJfha?si=yYtK5ru7Sq-IsnqrdPQb3w

Barely Civil - We Can Live Here Forever
#IndieRock

入去bandcamp, 比album cover吸引咗, 試聽中
試過比d band仔朋友聽deerhunter
佢哋竟然覺得無咩感覺
我都係冇乜感覺....
我第一張聽既deerhunter 係halcyon digest
難忘果種頽廢、閪迷、閹悶感覺
夾band同鍾意deerhunter又冇咩關係嘅
期待新碟, 好似有新成員
deerhunter 對於我嚟講係得閒拎出嚟聽一隻碟
但長期keep住聽會有屌唔住嘅感覺
尋晚聽左一首就stop左,去返聽韓國野
今日會繼續聽埋落去
俾你地講下我又想聽完隻碟先瞓
我諗我人生入面loop得最多嘅西碟應該係microcastle同埋loveless
讀大學嗰陣煲得太多,畢左業後已經唔想再聽,因為已經聽晒我成世人嘅份量
但呢兩隊band嘅其他碟我從未聽過
我手機鈴聲就係deerhunter 不過太耐無用iTunes 宜家用唔到佢哋就鈴聲了
不過佢哋新碟我都唔期待了
我都有呢種感覺
以前有聽過
我ringtone 係 my little airport 不過慣性唔會開聲
玩deerhunter既歌好爽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞