IT界討論區:(22) 祝IT人新年快樂!步步高升!桃花旺盛!心想事成!

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
放工先陪女架嘛
我條女覺得啲人識寫code好勁
你都識講你條女 條女鍾意得你,咩都會覺得你勁
老老實實,有女友既話每個月要洗多幾千蚊,又食晒啲私人時間,點解唔考慮叫ptgf?

你搵女友最後都係想同佢扑野同搵被愛feel,ptgf一樣可以比到你,而且可以一次性用完即棄
正常,如果大部分It狗情人節無返工,咁就真係唔尋常
我潔癖
不過其實拍左拖洗少左好多錢 一個月都唔知有冇一千蚊係用係條女身上
但其實自己同佢出街都會洗左落自己度
其實大部分it狗解決唔到性需要,最尾真係叫雞收場
其實叫雞唔怕中招乜 性病冇得斷尾又冇得100%預防
咁無計, 要解決需要只有咁做
我會選擇打丁
細公司真係好中意壓價 食屎狗
大公司唔岩價就唔請
但細公司一定問你 如果個人工低少少,你會唔會考慮
壓到價啲hr有bonus架
屌你 人地當你工具人炸
個個都咁講架喇 咁又點姐 咪有事洗你冇事Bye bye...
不過做it難溝女真係有見,我成日係榚登都講,做it預左溝唔到女,日日對住堆西code唔出聲,最好要識埋acg。
咁又諗多左 我識親班IT最多打機唔會搞埋咩ACG 當然外表毒咁但個人都正常 係對IT技術的野執著 同埋都識好多其他野 內向個d冇得講
IT狗話題不外乎技術,淘寶,手機
食飯低頭禁下電話
番工對著個mon 8,9個鍾

有d又唔打機唔睇電視 acg又唔好
你話同佢傾乜好

講親話題都答 係咩,原來係咁,哦

講溝女 得罪講句下世啦
毒都唔係重點, 重點係職場上既男女比例真係好極端,
我上一份工成個dept 百幾個人得幾個女同事, 呢幾個仲要係中下樣四十路中女

做得IT要溝正妹真係下世或者轉行
所以dse/未畢業咪入行it
正苦仲要煲爆it
累撚死d新仔

想像下一個it佬
一日對著電腦7,8個鍾
甚至乎ot 10個鍾 會有幾social

所以奉獻想識人/女仔 唔好入it
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞