IT界討論區:(22) 祝IT人新年快樂!步步高升!桃花旺盛!心想事成!

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
2月14個個請哂AL
屌你IT部仲坐係度對著個MON
Web developer 咋 未接觸過任何finance 野

但除左呢樣其他tech skill 都中哂佢要既野
可以肯定話你知真係有料做fintect嘅公司難入過ibank好多
ibank tech test/interview有啲料同肯操都會過到
fintech公司啲test同google有得比
同問, 想試吓
香港做data science好似唔夠developer好揾
一定高人工過ibank
fintech 梗高
但好似難度都高好多
可以肯定話你知真係有料做fintect嘅公司難入過ibank好多
ibank tech test/interview有啲料同肯操都會過到
fintech公司啲test同google有得比

ibank都係果十幾間,但真係做fintech嘅公司即係邊d?有無個list?
有時fintech都好難界定咁
做得blockchain都一定係啦
welend呢啲財仔都算係,佢地做好多algo野
大家今日情人節點過
打個高質丁慶祝
有女已經唔係毒撚
It 人大部分on撚99呢個係事實,當然有小部分係正常
我做左it咁耐,發覺it呢行好撚多acg毒撚,一係就講打機,一係就成日講tech野 唔會講下其他,事實上有幾多女仔會鍾意呢幾樣野,所以你話溝到女個d真係小之又小
有女都無用 跟本就係條女見撚到it毒撚咁既性格 野都唔想同你傾
認真 如果大部分it 狗有女 ,it毒撚呢個字眼應該唔會出現係it界

上次去考垃圾apii先知原來都幾多囡囡做it
但係自己做左幾年點解一個囡囡都見唔到
I know that feel
不過it人想溝女最起碼介左咩鬼野acg,打機,成日講技術野先,得閒去健下身,我夠疆講基本d女係鍾意陽光型男,it毒撚寫code寫到識飛一樣無女欣賞
我team無哂人番
隔離it9 team滿哂人

頂班it9好能毒
今日情人節都冇人約

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞