有冇人用過boundary prima system 相機背包?

992 回覆
13 Like 14 Dislike
反而mk2同tb相機內膽差唔多
同意MK2 真係普通左少少
個兩個內膽價錢比同個袋相差都好遠下
個MK2 成65 USD,但個袋都只係100USD,相比下買個袋感覺抵好多
反正個內膽有好多更好的選擇
唔影相 遲下買條key clip算
巴打可唔可以講下內膽有咩好選擇
叫人vote 不過啲價錢都唔平!...
係唔係好多巴打由prima轉新袋
d accessories 好貴
呢樣真
個袋100美金
D 件樣樣幾十蚊美金
X-PAC黑正
X-PAC黑
原色黑
仲諗緊藍灰定黑
個port kitt好貴
X-pac除左個樣之外重量嗰d有冇分別

Size同mk2差唔多
不過只可以頂開
用依種背囊內膽包最大問題係
1. 放內膽包係底,上面再放其他野,相機就攞唔到 ,要個背囊可以行李箱咁打開曬先攞到。
2. 放內膽包係底,上面再放小物件,小物件會掉落去內膽包同背囊中間,搵好耐都攞唔到。
Peak design 相機放底但上面會有塊板間住上面雜物

所以CB1其實幾好
Accessories 大家會買咩?
我應該淨腰帶for行山
個袋我覺得算超值,又免運費
配件個筆袋、raincover 都要30 usd一件真係幾貴
睇來可以齋買個袋+CB1 就算
可惜無個袋改左的細節草圖
希望cb1 改得實用一點,話有多個蓋仔,唔知點樣
我由199$轉左145$us果個
同清都係簡CB1 only
因為mk2 case作用不大,我又唔係好多鏡同埋航拍。原本見X-pac jet black好正,但要+60$us
睇返原來要+60us, 不了
可能真係覺得原本個袋太平
其他配件都賺返
但睇來都係齋黑+ CB1 最抵玩
但個CB1 好似又短左2CM,唔知實際上有幾多同個LIB係點樣
個CB1 45USD 其實都唔算平,希望整得似樣D
睇返原來要+60us, 不了 X2

佢太多改動,要睇晒都有點難度
有草圖就最實際,但現在其實都唔知佢最後有幾重
重量唔會太大分別
我考慮平時行山影相同去旅行先唔買mk2
裝左mk2好似無哂位裝其他,真係有需要買先另外買,back左之後買accessories/ cb1/ mk2係免運同埋好似而家呢個價買得返。
作個pocket kit唔夠黎近pd design旅行果個正,我會買pd果個
我都由199 轉返145
諗緊再加個保溫袋仲好

返工帶飯 行山裝凍飲
MK2 用處不太大了,如果真係要用,我寧願袋 返個SLING 5L 當內膽用算
或有其他內膽用
CB1 好處就真係用得返個袋的功能,不過,有點擔心,上重下輕
中間無野時,個袋的平衡唔知會點

以100USD 個袋計CP值就無得輸
PD 袋就真係太重太大舊了,我只有一個5L SLING
不過,我都搭朋友買左個PD TECH TOUCH
我就係指tech touch, 幾錢?我都想搭單買呢個
如果cb1改左有蓋,放下底都得既
呢個正,好似可以放係袋底果個拉鍊位
Yes
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞