比人整濕左部電腦 條撚樣唔賠錢(5)

1001 回覆
238 Like 12 Dislike
實唔實都唔可以踢到人個樽啦

擺係地下踢到就話姐
佢想講飲有蓋既野飲就冇事
以後咪撚飲罐裝野飲呀
重點唔係佢飲乜 係佢跨欄 先搞到發生呢件事
馬嬲仔有回覆未?
唉,老鬼睇到件咁既事鬧到咁大都真係覺得幾心煩,HKCC今年咁多柒野既
1) 樓主攞杯咖啡同汽水樽就比較係咪合適呢?因為相信通常有着唔該你流失咗你留咗嘅話啲人會覺得呢支汽水唔會漏野出嚟但係咖啡就唔係囉。呢個係合理期望。亦都即係話如果你放杯咖啡係枱又或者扭好,係根本唔應該發生呢件事。
2) 所以我唔明白點解樓主要人地陪曬全部整電腦嘅錢,明明呢個價錢已經可以買到一部新機,其二,你自己無扭好茶樽你都有責任,你係咪都覺得負返少少責任呢?雖然佢應該比大多數嘅錢,但係萬幾蚊叫人哋出唔係個個都即刻比到你

利申: HKCC Grad

你老母 罐裝野飲又點撚算呀 洗唔洗包鮮紙呀

如果你見到枱面有開左既罐裝都仲會走去跨
樽蓋既作用係乜野

話唔expect有人跨枱
咁邊個expect你樽野個蓋係唔實

Btw 馬嬲快西d賠錢

見到佢罐裝野飲有開就唔跨
咁點解見唔到佢開左樽蓋呀
on99
唉,老鬼睇到件咁既事鬧到咁大都真係覺得幾心煩,HKCC今年咁多柒野既
1) 樓主攞杯咖啡同汽水樽就比較係咪合適呢?因為相信通常有着唔該你流失咗你留咗嘅話啲人會覺得呢支汽水唔會漏野出嚟但係咖啡就唔係囉。呢個係合理期望。亦都即係話如果你放杯咖啡係枱又或者扭好,係根本唔應該發生呢件事。
2) 所以我唔明白點解樓主要人地陪曬全部整電腦嘅錢,明明呢個價錢已經可以買到一部新機,其二,你自己無扭好茶樽你都有責任,你係咪都覺得負返少少責任呢?雖然佢應該比大多數嘅錢,但係萬幾蚊叫人哋出唔係個個都即刻比到你

利申: HKCC Grad

你老母 罐裝野飲又點撚算呀 洗唔洗包鮮紙呀

如果你見到枱面有開左既罐裝都仲會走去跨
樽蓋既作用係乜野

話唔expect有人跨枱
咁邊個expect你樽野個蓋係唔實

Btw 馬嬲快西d賠錢

但係楊同學見到枱面有支開左既樽裝都仲走去跨
咁講真好多野唔係二元對立既, 楊生錯都唔代表樓主岩曬
喇,我就撐樓主既,但盲撐=柒,要持平少少,確實如果有扭好個蓋 就安全好多
事實樓主自己都冇死話自己岩哂,開頭亦都只係要求楊生比$1000,算好公道
其實楊生最柒就係唔肯負責 死柒頭
究竟係開左既支裝飲品顯眼啲定罐裝飲品顯眼啲 如果楊生有意識去睇檯面有冇罐裝飲品罐野有冇開左 又點會睇唔到支茶有冇扭蓋

A字膊縮骨男HKCC跨欄馬騮面楊匡民
喇,我就撐樓主既,但盲撐=柒,要持平少少,確實如果有扭好個蓋 就安全好多
事實樓主自己都冇死話自己岩哂,開頭亦都只係要求楊生比$1000,算好公道

開頭樓主係要求$2000,唔係$1000。

不過就算$2000都係合理。
已知楊同學分身:

乞鳩求劍

9up的你凍嗎

德望唔望得

馬會黑名單

法蘭克點西

高比永恆

精神病人

我係猢獅猇

特點:
1.佢用開某個表情,另一個ac都會用個個表情,例如 ;
2.每次剩係用一個分身,洗左幾頁版就會開另一個
3.成日轉account,好易做奸奸,之前馬會黑名單先唔記得轉account

歡迎補充

我以前搭車返學 15分鐘一定返到學校
個日我預早25分鐘
但個小巴佬車撚左我深水埗呀
係咪又係早d出門口冇事冇遲到呀? 個陣個老師重話早出門咪冇事囉 照記我 要留堂 彩佢都on9
係, 總之樓主已經係讓左好多步,但楊生死唔負責

無撚有錯 追楊生還錢同時講句樓主抵撚死有咩問題
馬嬲都幾高

但咁既樣加身型
樓主佢唯一做得唔夠好既係佢竟然估唔到楊生身手咁差,但都唔可以話有咩錯

竟然解讀到條友噏乜
Push
1月11日修訂版電郵
(斟誤、行文修正)

係時候一人一信到
ccoowong@hkcc-polyu.edu.hk

標題:副學士學生楊匡民投訴事宜

香港專上學院應用社會科學副學士課程統籌黃安安女士道鑒:

香港專上學院素以多元課程作育英才,聞名遐邇,於學界樹德菲淺。唯 貴校應用社會科學副學士(NS) 一年級學生楊匡民(Bryan Yeung)近日作失德之事,毀壞同學手提電腦卻堅拒承擔責任,更諉過於人。箇中言行令人咋舌,故特專函報備,乞察照為荷。

事緣為楊同學於上課期間欲乘一時之便,圖跨過長桌返回座位,詎料不慎打翻飲料瓶子,傾倒之飲料隨即濺及同窗手提電腦致故障。唯楊同學堅拒承認自身責任,幾經拖沓後更揚言分文不賠,反之透過Facebook 批評及人格謀殺事主。事件於互聯網轉載後一發不可收拾,惜楊同學備受網民撻伐仍毫無悔意、堅拒賠償分毫,反向導師投訴事主訴諸網絡致令自身私隱受侵,圖以威權恫嚇事主,實屬本末倒置。

全人教育誠宜德、智並重。楊同學承擔自身錯誤理固而然,決不可諉過於人、圖謀缷責。謹籲 台端公正徹查事件並教導學生正確道德觀。隨函附 相關連結以供 省覽。耑此奉達,敬候 示覆。謹祝
道安

關注事件的網民 xxx 敬上

相關連結:

LIHKG討論區: 「比人整濕左部電腦 但條__樣唔賠錢」

https://lihkg.com/thread/524457/page/1
推推佢先
已sent
1月11日修訂版電郵
(斟誤、行文修正)

係時候一人一信到
ccoowong@hkcc-polyu.edu.hk

標題:副學士學生楊匡民投訴事宜

香港專上學院應用社會科學副學士課程統籌黃安安女士道鑒:

香港專上學院素以多元課程作育英才,聞名遐邇,於學界樹德菲淺。唯 貴校應用社會科學副學士(NS) 一年級學生楊匡民(Bryan Yeung)近日作失德之事,毀壞同學手提電腦卻堅拒承擔責任,更諉過於人。箇中言行令人咋舌,故特專函報備,乞察照為荷。

事緣為楊同學於上課期間欲乘一時之便,圖跨過長桌返回座位,詎料不慎打翻飲料瓶子,傾倒之飲料隨即濺及同窗手提電腦致故障。唯楊同學堅拒承認自身責任,幾經拖沓後更揚言分文不賠,反之透過Facebook 批評及人格謀殺事主。事件於互聯網轉載後一發不可收拾,惜楊同學備受網民撻伐仍毫無悔意、堅拒賠償分毫,反向導師投訴事主訴諸網絡致令自身私隱受侵,圖以威權恫嚇事主,實屬本末倒置。

全人教育誠宜德、智並重。楊同學承擔自身錯誤理固而然,決不可諉過於人、圖謀缷責。謹籲 台端公正徹查事件並教導學生正確道德觀。隨函附 相關連結以供 省覽。耑此奉達,敬候 示覆。謹祝
道安

關注事件的網民 xxx 敬上

相關連結:

LIHKG討論區: 「比人整濕左部電腦 但條__樣唔賠錢」

https://lihkg.com/thread/524457/page/1
推推佢先
已sent

唔知你咩比喻

我自己既話如果明知電器唔濕得水既話我唔會咁隨便放個未閂蓋既樽係付近 唔好話比人整瀉,自己hi 到整瀉都心痛啦

如果係A跨跌B個未閂蓋水樽令C部notebook壞,咁B 有冇dd 責任?

我回post 主要係認為楊生唔負責係抵屌 其次係想其他人唔好盲撐

(應該1001左,我copy 去post6)
條撚屌德望似係啲連肥婆都溝唔到既毒撚
下 點解b會有責任 如果我有edc 刀既習慣 而把刀比人拎左去殺左人 唔通我又有責任?
HKCC Grad老鬼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞