比人整濕左部電腦 條撚樣唔賠錢(5)

1001 回覆
238 Like 12 Dislike
又係唔睇晒成件事就評價既
1) 有冇睇一開始話係街外整 對分維修貴一千一人一半?係Bryan哥唔信人地 叫樓主去APPLE STORE 整 一整整左萬三蚊又縮沙

2) 佢整濕人地部電腦仲放人地上FB先 俾我係樓主我都唔會放過佢 前面有冇睇對話?依家仲係度講緊話咩無扭好茶樽你都有責任  幾得意下
根本無要求過佢賠13000 唔追post其實不如唔好覆啦
楊生幾時先賠錢
到底係炒車先定楊生賠錢先呢?
Brian兄處理得好撚差 出黎三口六面拆清楚咪得
萬三張單d字又豆潤咁細 點知係咪因爲d茶要整

兩件垃圾都推成5個po
白痴仔打咁大篇野出黎俾人屌...
有得send email比其他hkcc同學/fb msg佢d fd 未
又喺度避重就輕 楊生打一巴樓主捅一刀啊?

A字膊縮骨男HKCC跨欄馬騮面楊匡民
其實已經唔需要再話樓主有無責任。

開頭樓主都有少少分擔既意思,原來條數$2500,佢係想楊生賠$2000,佢自己覺得有少少責任,所以$500自己食。只係楊生唔滿意$2000呢個數,認為樓主搵果間維修係唔專業。

後期搵左專業既apple, 証實要$13000,楊生都仲係offer$1000, 到後來更加係話一蚊都唔賠。莫講話$13000/2 或者 $9000/2。

所以重點唔係樓主有無責任,而係楊生一蚊都唔願意賠,所以已經無關樓主有無責任,因為事情發展到而家,楊生係認為自己無責任,而樓主己經認同承擔部分。
唉,老鬼睇到件咁既事鬧到咁大都真係覺得幾心煩,HKCC今年咁多柒野既
1) 樓主攞杯咖啡同汽水樽就比較係咪合適呢?因為相信通常有着唔該你流失咗你留咗嘅話啲人會覺得呢支汽水唔會漏野出嚟但係咖啡就唔係囉。呢個係合理期望。亦都即係話如果你放杯咖啡係枱又或者扭好,係根本唔應該發生呢件事。
2) 所以我唔明白點解樓主要人地陪曬全部整電腦嘅錢,明明呢個價錢已經可以買到一部新機,其二,你自己無扭好茶樽你都有責任,你係咪都覺得負返少少責任呢?雖然佢應該比大多數嘅錢,但係萬幾蚊叫人哋出唔係個個都即刻比到你

利申: HKCC Grad

1.有冇人睇得明呢句?

2.
一開始係2000維修+500檢查=總數2500
樓主經已俾左500, 要求攞返2000 (即總數嘅80%)
係馬騮嫌貴以為樓主獅子開大口, 話街鋪唔專業, 樓主先去apple check得出萬三呢個價
而之後樓主冇再提出過任何賠償要求, 因為隻馬騮連傾都唔肯再傾
相隔數月馬騮自己提出1000蚊了事嘅要求,
樓主撲東撲西, 搞幾個月先得1000, 係你都唔接受啦
你第1點第2句究竟噏乜嘢呀...完全睇唔明
唔好影衰其他畢業生啦
衝出黎
楊生賠錢未? 拖左咁耐, 唔係13000算呀? 玩到上court,搭的士去apple維修,去報警,冇電腦用, 預定2萬埋單差唔多
果然cc grad
唉,老鬼睇到件咁既事鬧到咁大都真係覺得幾心煩,HKCC今年咁多柒野既
1) 樓主攞杯咖啡同汽水樽就比較係咪合適呢?因為相信通常有着唔該你流失咗你留咗嘅話啲人會覺得呢支汽水唔會漏野出嚟但係咖啡就唔係囉。呢個係合理期望。亦都即係話如果你放杯咖啡係枱又或者扭好,係根本唔應該發生呢件事。
2) 所以我唔明白點解樓主要人地陪曬全部整電腦嘅錢,明明呢個價錢已經可以買到一部新機,其二,你自己無扭好茶樽你都有責任,你係咪都覺得負返少少責任呢?雖然佢應該比大多數嘅錢,但係萬幾蚊叫人哋出唔係個個都即刻比到你

你第1點第2句究竟噏乜嘢呀...完全睇唔明
唔好影衰其他畢業生啦

果然係hkcc
下個po整合個on9問題Q&A啦
有冇閂蓋, 萬三仲貴過部機呢d on9野都唔知答過幾多次
CC縮縮都黑人憎啦
mon 住po 開分身
真人上黎回應下好難咩
馬騮 推到你賠錢為止
Hkcc縮骨長臂馬騮劉翔
推到6
賠錢未呀

你老母 罐裝野飲又點撚算呀 洗唔洗包鮮紙呀
我呢個Poly仔唔夠你講
果然係HKCC

你老母 罐裝野飲又點撚算呀 洗唔洗包鮮紙呀

如果你見到枱面有開左既罐裝都仲會走去跨
樽蓋既作用係乜野

話唔expect有人跨枱
咁邊個expect你樽野個蓋係唔實

Btw 馬嬲快西d賠錢
嘢飲放在枱面唔扭實有乜問題 之後都要飲 鬼估到有人跨欄咁過咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞