比人整濕左部電腦 條撚樣唔賠錢(5)

1001 回覆
238 Like 12 Dislike

佢又真係好撚高bo,點解咁唔小心跨失手啊
反正我都係拎住個鍵盤
post 我就會繼續推
直到楊生知道自己有責任賠錢
有無電話啊
諗起條傻9生到咁高
係街唔想俾人認唔到都好難
樓主
sent
留名睇件垃圾點死 sent
岩岩sd 左比professor
本來都無諗住搞隻馬騮乾
不過佢既然玩到「話俾老師知」
我就陪佢玩下,又係時候扮下偽文青

係時候一人一信到
ccoowong@hkcc-polyu.edu.hk

標題:副學位學生楊匡文投訴事宜

香港專上學院應用社會科學副學士課程統籌黃安安女士道鑒:

香港專上學院素以多元課程作育英才,聞名遐邇,於學界樹德菲淺。唯 貴校應用社會科學副學位(NS) 學生楊匡文(Bryan Yeung)近日作失德之事,毀壞同學手提電腦卻堅拒絕承擔責任,更諉過於人。箇中言行令人咋舌,故特專函報備,乞察照為荷。

事緣為楊同學於上課期間欲乘一時之便,圖以胯下越過長桌返回座位,詎料不慎打翻飲料瓶子,傾倒之飲料隨即濺及同窗手提電腦使其壞掉。唯楊同學堅拒承認自身責任,幾經拖沓後更誑言分文不賠,反之透過Facebook 諉過於事主並施以人格謀殺。事件於互聯網轉載後一發不可收拾,惜楊同學備受網民撻伐仍毫無悔意、堅拒賠償分毫,反向導師投訴事主訴諸網絡致令自身私隱受侵,圖以威權逼迫事主放棄追討,實屬本末倒置。

全人教育理應德、智並重。楊同學承擔自身錯誤理固而然,決不可諉過於人、圖謀缷責。謹籲 台端公正徹查事件並教導學生正確道德觀。隨函附 相關連結以供 省覽。耑此奉達,敬候 示覆。謹祝
道安

關注事件的網民 xxx 敬上
email sent

跟機

(盧維中老師、劉啟欣老師對唔住,出左你地嘅樣)

舊生?

唔係,我係間學校嘅網頁唔小心見到
professor 個email爆都真係多得佢唔少
話錢解決唔到 又要人放下
即係呢件事唔比錢先放下到?
算 都係唔好理條友
佢都係想幫手推姐,唔好怪佢
仲唔幫手搵電話
叫人放下 佢零成本丫麻
又唔撚道歉 一味話自己慘
睇死佢屌閪都係叫女仔出房錢 叫條女買埋condom個啲仆街
好鬼正
9up幾句都幫推唔少
Hkcc...
Push
條友一直mon post叫人放下,又叫人唔好推,但係自己就咁推
所以曲到直,大家屌還屌,唔洗咁認真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞