[Uaena] IU 討論區 15 - 飲啖水先

1001 回覆
31 Like 3 Dislike

一半eq一半運氣。老實講女神好多謠言都俾佢止於智者。甚至化險為夷。chat shire都係其中一個例子。有時沉默真係是金黎。

佢做呢行其中一個最大既得着就係識到劉寅娜。

有咁上下資歷嘅演員,係唔同啲。世面點都見得多啲,總有嘢幫到手~

佢嚴格黎講係娘娘既後輩,做左10年練習生先以演員身份出道 不過佢做得咁耐練習生,應該都見識好多

咦係噃...2009...
戲劇界嘅白菜...?

咁阿現運氣好過佢劉寅娜做左幾套大劇但係偏偏只係女二,之前想進軍中國又因為禁韓令比人cut左出黎

戲劇界嘅白菜...?

娘娘太早出道啦....

一半eq一半運氣。老實講女神好多謠言都俾佢止於智者。甚至化險為夷。chat shire都係其中一個例子。有時沉默真係是金黎。

佢做呢行其中一個最大既得着就係識到劉寅娜。

有咁上下資歷嘅演員,係唔同啲。世面點都見得多啲,總有嘢幫到手~

佢嚴格黎講係娘娘既後輩,做左10年練習生先以演員身份出道 不過佢做得咁耐練習生,應該都見識好多

戲劇界嘅白菜...?

咁阿現運氣好過佢劉寅娜做左幾套大劇但係偏偏只係女二,之前想進軍中國又因為禁韓令比人cut左出黎

佢拍《仁顯》,可惜在係2012...如果係宜家嘅tvN,會爆好多。

我都係同齡

我24歲嗰陣時都仲係成舊飯咁...

諗起自己由24到依家27。呢幾年真係唔知做咗啲咩 不過同時都係有得著嘅。迷茫嘅時候就睇返女神初出道個陣啦。可能你會有啲得著

咪話,我做宜家嘅工作都已經做到滑晒牙;十年前入職嗰陣重會諗下,「喂使唔使又頂硬上讀多轉taught postgrad,先夠啲同期砌?」宜家?真係禮拜一等禮拜五,返屋企就eat sleep recycle、上下網睇下電視等下一次旅行就算...

做得耐就係咁啦...
準時收工放工... 唔好有鑊要咩就算架啦...

咪話,我做宜家嘅工作都已經做到滑晒牙;十年前入職嗰陣重會諗下,「喂使唔使又頂硬上讀多轉taught postgrad,先夠啲同期砌?」宜家?真係禮拜一等禮拜五,返屋企就eat sleep recycle、上下網睇下電視等下一次旅行就算...

做得耐就係咁啦...

啱呀。有時規律人生好過顛沛流離啦。
利申顛沛流離緊
變左討論人生POST
其實都好,因為娘娘係一個好正面既例子話比大家知
佢既人生活得好精彩
相信娘娘都想uaena們可以有個精彩人生

戲劇界嘅白菜...?

娘娘太早出道啦....

2008,Kpop女子組重活躍娛圈又當打嘅真係好少老資歷過佢。唔係無嘅...少時、WG、Kara (部分)囉。EXID智叔都算係嘅 (06年已經出過道)...

有次睇Hani做替期嗰陣嘅《週偶》,啤啤係嘉賓,DefConn叫佢叫白菜 "unnie";嗰陣即刻心諗,如果師太在場,就要叫埋Hani 做 "unnie"...

做得耐就係咁啦...

啱呀。有時規律人生好過顛沛流離啦
利申顛沛流離緊

呢兩樣真...七歲已經想退休,啲大起大落顛沛流離真係諗起都怕。
畢業後未做宜家份工之前,嗰五年前後做過五份工,轉唔到工又驚、轉到做唔嚟又驚、諗點樣轉下一份搵多啲就重驚...驚到夠鳥。宜家唔使再驚呢幾樣,已經夠晒。
變左討論人生POST
佢既人生活得好精彩

好記得果句
唔好因為一個連你名都唔知既人而乜乜乜
變左討論人生POST
佢既人生活得好精彩

好記得果句

所以先有dear name呢首歌。致脆弱但耀眼的所有名字。
變左討論人生POST
佢既人生活得好精彩

其實我一直好想係自己有一d成就既時候爆一次fan sign搵自己偶像,親口多謝佢曾經係自己既成長過程當中出現過,其中一個我想見既人就係知恩姐

頂我打完之後都覺得好肉麻
變左討論人生POST
佢既人生活得好精彩

唔好做螢火蟲呀女神。我想你做星星呀。唔好咁快退落黎呀。俾我聽足一世
娘娘
變左討論人生POST
佢既人生活得好精彩

其實我一直好想係自己有一d成就既時候爆一次fan sign搵自己偶像,親口多謝佢曾經係自己既成長過程當中出現過,其中一個我想見既人就係知恩姐

巴打。我認同 加油呀

去啦,唔好諗咁多
變左討論人生POST
佢既人生活得好精彩

玩咁大,
變左討論人生POST
佢既人生活得好精彩

好記得果句

可以有影響,但不要太着緊
見到d人因為偶像要生要死又講到自己係人地男朋友/女朋友咁真係心諗做乜鳩

去啦,唔好諗咁多

屌...我而家甚麼都不是 到我出途可能佢都收山唔做
不過講起,另一個我想見既人係門面 因為係畫面見到既佢同我既性格有好多相似既地方
IU FAN都算係咁
你睇吓BTS/EXO迷妹,起FB/TWITTER/INSTA郁D就打交

去啦,唔好諗咁多

屌...我而家甚麼都不是 到我出途可能佢都收山唔做
不過講起,另一個我想見既人係門面 因為係畫面見到既佢同我既性格有好多相似既地方

可以同娘娘講一次野就好滿足
IU FAN都算係咁
你睇吓BTS/EXO迷妹,起FB/TWITTER/INSTA郁D就打交

其實如果iu仲係好多年前idol時期 d fans應該都係咁
變左討論人生POST
佢既人生活得好精彩

好記得果句

可以有影響,但不要太着緊
見到d人因為偶像要生要死又講到自己係人地男朋友/女朋友咁真係心諗做乜鳩

Exactly...
呢啲已經係病態,近乎走火入魔
佢永遠都唔會係你既人
鍾意一個偶像,唔係應該諗埋啲不切實際既,而係應該諗,偶像會為你帶來咩正面影響,老老實實,自己冇乜興趣嗜好,但唯有追偶像令我覺得好有意義,個感覺好充實,至少我有目標,會因為呢件事而開心,咁就夠

有幸香港嗰次個 8k 簽名會有去到....
人生第一次既 FS...

有幸香港嗰次個 8k 簽名會有去到....
人生第一次既 FS...

屯門嗰次?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞