[Uaena] IU 討論區 15 - 飲啖水先

1001 回覆
31 Like 3 Dislike
我記得有個巴打話出打包,出左未?出左我自己追Post

其實有FF過 娘娘會唔會下年開 side track 小劇場
但係細場買飛會仲難
加油啊,我飲淡水先
其實有FF過 娘娘會唔會下年開 side track 小劇場
但係細場買飛會仲難

小劇場難搶到核爆....
留名先
轉左黎連登都冇講過野

嚟到之後都未見你出現過~
重記得15年showcase你坐我前面定隔籬~

估唔到有人記得我
好感動

記得嗰年你重好似有份搵我帶韓場啲週邊產品~

係呀冇錯
果陣麻煩你幫我帶左條頸巾番黎
下年韓場可以一齊去

希望呢度巴絲一齊成團啦~~
<- 飲啖水先

諗定都開心
儲定假
想問有冇人去睇韓場?

宜家後悔淨係睇9號

點解 9 呀 淨睇一場都揀10 先

幫我錄 twenty three 連埋後面個隊band solo得唔得
俾返錢你
剩係聲源都得
想問有冇人去睇韓場?

宜家後悔淨係睇9號

幫我錄 twenty three 連埋後面個隊band solo得唔得
俾返錢你
剩係聲源都得

IU 恩騎守護站個微博見到有
但係細場買飛會仲難

小劇場難搶到核爆....

好似容祖兒果個咁?
好想聽慢慢做的事
想問有冇人去睇韓場?

宜家後悔淨係睇9號

俾返錢你
剩係聲源都得

大佬可否俾link我
為左隻歌開微博acc又如何
https://www.youtube.com/watch?v=Dtt0Gp78uuE

btw,呢段係原曲都係冇
搵唔到呢個編排,係特別整出黎

唱完頭一句即刻入口風琴
個種聯想空間真係好撚大
同原本唱夠兩次個種感覺差九條街

其實佢將尾段CUT左人聲放返前少少做間隔者...
你聽真D...最後係聽到口風琴聲...
BTW有時聽instrumental就係可以自己諗多少少...
如果DEAR NAME出原版編曲既instrumental...應該會日日LOOP
記得好似係李鐘勛作...

估唔到有人記得我
好感動

記得嗰年你重好似有份搵我帶韓場啲週邊產品~

係呀冇錯
果陣麻煩你幫我帶左條頸巾番黎
下年韓場可以一齊去

<- 飲啖水先

去韓場要預幾多錢?

點解你同上面巴打個數差咁遠

原來兩場,正啦你

我預一場咋...原來你預2場添
想問有冇人去睇韓場?

宜家後悔淨係睇9號

俾返錢你
剩係聲源都得

大佬可否俾link我

https://twitter.com/iu_eunknight

<- 飲啖水先

去韓場要預幾多錢?

點解你同上面巴打個數差咁遠

原來兩場,正啦你

我預一場咋...原來你預2場添

去到梗係睇兩場
https://www.youtube.com/watch?v=Dtt0Gp78uuE

btw,呢段係原曲都係冇
搵唔到呢個編排,係特別整出黎

唱完頭一句即刻入口風琴
個種聯想空間真係好撚大
同原本唱夠兩次個種感覺差九條街

其實佢將尾段CUT左人聲放返前少少做間隔者...
你聽真D...最後係聽到口風琴聲...
BTW有時聽instrumental就係可以自己諗多少少...
如果DEAR NAME出原版編曲既instrumental...應該會日日LOOP
記得好似係李鐘勛作...

咁當然係剪接啦
唔通同你錄過咩
呢d改動真係令隻歌感覺改變好大
開頭我expect佢真係好似teaser咁
結果個時全首出咗反而我覺得冇咁好聽
想問有冇人去睇韓場?

宜家後悔淨係睇9號

俾返錢你
剩係聲源都得

大佬可否俾link我

https://m.weibo.cn/status/4178332435988825
Band 介紹果段暫時見到得呢段
Btw , 七橋巴有冇學咩樂器or 聲樂

學過一年結他..不過荒廢很久...
自己中意唱歌...K房OK個D既LEVEL...
呢期成日都想咪玩錄音自HIGH...不過都未行動
最想將女神D歌轉做男聲俾自己唱...

宜家後悔淨係睇9號

俾返錢你
剩係聲源都得

大佬可否俾link我

https://m.weibo.cn/status/4178332435988825
Band 介紹果段暫時見到得呢段

感動,痛哭流涕
雖然一開頭個keyboard冇咗少少

我諗緊學Logic Pro/ cubase 個d
唔知點入門

我諗緊學Logic Pro/ cubase 個d
唔知點入門

上網自學有冇?
各位有冇iu 奸笑既圖/相

你今日飲左水未呀?

你今日飲左水未呀?

飲咗啦 好幸福
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞