[Uaena] IU 討論區 15 - 飲啖水先

1001 回覆
31 Like 3 Dislike

巴打距離完成嘅路仲有好長

好想要堆本real

real photobook? real special?

兩本都未有

黑膠呀

黑睇之前上網睇成三萬蚊

好想要堆本real

兩本都未有

黑膠呀

黑睇之前上網睇成三萬蚊

有價唔知有冇市
隻黑膠個時我買500蚊咋

兩本都未有

黑膠呀

黑睇之前上網睇成三萬蚊

有價唔知有冇市

有價冇市啦

尾水600呢面

尾水600呢面

250入手

12月

咦巴打影完是咪tune過?我見實物個色黃好多(黃昏光線咁色)。

尾水600呢面

250入手

250 留比自己開心

尾水600呢面

250入手

250 留比自己開心

冇買到

尾水600呢面

250入手

250 留比自己開心

我恨我遲飯
好彩我儲齊晒

我都解釋唔到

2000年後既歌手一開口都好似出事咁款
應該關聲樂訓練事?

我覺得唱法同夜信嗰意境差太遠
明明應該係輕柔舒服咁唱
但佢哋就唱得好厚實,好似有啲內勁想爆咁
同埋R音太誇張
唱到好似G.E.M.咁

我覺得兩位都想跟IU唱腔所以攪到好怪
完全無自己風格加上唱啲自己CARRY唔到既唱腔就更加怪
利申:唱歌撚

學過唱歌?

自學撚有鑽研過

點練聲
男人老狗好多音都唱唔到

日日沖涼都唱。瘋狂聽同一首歌。逐個逐個字執音同感覺。真係要練都係彈琴練音階。仲有重點係揀一首啱自己唱嘅歌

我通常係咪死一首歌 務求可以跟到原唱既8.9成
到後期就尋找自己嘅唱腔,然後就開始練真假音
https://www.youtube.com/watch?v=lN4nkIDqhwI
感覺上呢位好似唱得好過上面兩位
利申:唔識唱歌,純感覺

有自己獨特嘅唱腔.唱法 冇個種死都要跟原唱既唱法聲線好渾厚聽來去好舒服 點都好過上面過兩位
https://youtu.be/anhnpeM8zW8
有人cut咗con全部廣東話出黎
飲啖水先四連擊

大家可以慢慢crop出嚟做電話鈴聲...

又:隨意撞入去classic個po,見到個樓主都突然走去聽師太...IU病傳染力都幾勁。

連聽開classic都去又真係誇張咗啲

有乜咁奇,我唔只有聽仲係8年鐵粉。(indie界)
聽晚IU主場,
希望好好睇睇
聽晚IU主場,
希望好好睇睇

9號10號係首爾
咁聽日係乜嘢?
聽晚IU主場,
希望好好睇睇

9號10號係首爾
咁聽日係乜嘢?

Melon Music Award
聽晚IU主場,
希望好好睇睇

9號10號係首爾
咁聽日係乜嘢?

聽晚Melon頒獎禮,都係師太主場(LOEN)。有一堆同新人唱自己歌嘅spacial stage。
聽晚IU主場,
希望好好睇睇

9號10號係首爾
咁聽日係乜嘢?

melon
聽晚IU主場,
希望好好睇睇

9號10號係首爾
咁聽日係乜嘢?

MMA即係Melon Music Awards
留名睇娘娘夜信壓場
聽晚IU主場,
希望好好睇睇

9號10號係首爾
咁聽日係乜嘢?

聽晚Melon頒獎禮,都係師太主場(LOEN)。有一堆同新人唱自己歌嘅spacial stage。

佢D歌咁難唱會唔會炒晒車
聽晚IU主場,
希望好好睇睇

9號10號係首爾
咁聽日係乜嘢?

話實,都有機㗎…有次睇《蒙歌》,見某女團嘅人入到第二輪,唱You and I,聽咗一段已經停咗…
聽晚IU主場,
希望好好睇睇

9號10號係首爾
咁聽日係乜嘢?

話實,都有機㗎…有次睇《蒙歌》,見某女團嘅人入到第二輪,唱You and I,聽咗一段已經停咗…

炒車已經是常識吧
https://youtu.be/anhnpeM8zW8
有人cut咗con全部廣東話出黎
飲啖水先四連擊

大家可以慢慢crop出嚟做電話鈴聲...

又:隨意撞入去classic個po,見到個樓主都突然走去聽師太...IU病傳染力都幾勁。

連聽開classic都去又真係誇張咗啲

有乜咁奇,我唔只有聽仲係8年鐵粉。(indie界)

估唔到indie界嘅朋友都中意iu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞