有冇人分享下俾人炒既經驗

271 回覆
87 Like 8 Dislike
傻西先會比人炒

返過私人工未

同白汁雞有得揮
屌你老味睇左幾次先小小明
但我唔明你入去幫手點解會激到呀姐

所以咪話個老細借啲意
一直以嚟,大家都唔鋸大家
收工打電話通知
"你聽日開始唔使返了"
"吓?哦!"咁就完咗

我寧願佢DICK我入房
三口六面講清楚原因
係我問題定你公司唔掂
我做飲食PT從來唔超過2星期 就比人炒
檢討之後 我發覺我真係太撚hea同記野慢

姐係廢囉難聽D講句, 唔係話份工有幾重要, 但做樓面都做唔掂

個個人長處都唔同
呢啲19工比蔡加讚做做唔掂
唔通佢廢咩
收工打電話通知
"你聽日開始唔使返了"
"吓?哦!"咁就完咗

我寧願佢DICK我入房
三口六面講清楚原因
係我問題定你公司唔掂

老闆好聰明
驚你玩野
收工先講
聰明

姐係廢囉難聽D講句, 唔係話份工有幾重要, 但做樓面都做唔掂

個個人長處都唔同
唔通佢廢咩

講得無錯
唔岩做 走人仲好

個個人長處都唔同
唔通佢廢咩

講得無錯
唔岩做 走人仲好

其實我已經係 係後面烤薯條 另一間係洗碗
炒散 同事長工有break 但大粒冇同我講break
自己順勢放埋 就話蛇王炒左

炒散 講真無所謂
你可以吊返佢轉頭

好想番去大大聲屌佢
暑期工第一份工做冒水樂園
多口同玩緊推銀仔嘅阿姐講
嘩,驘咗好多喎.(原意話佢勁)
點知阿姐發晒脾氣,講咩唔記得了
之後俾阿頭叫我唔好同d客咁多
野講

再之後幾日唔使返了
怪個時年少無知,不過都學識
少說話,多做事
返細公司, 全公司5個人當中有老闆娘, 肥婆admin同我阿頭, 我所有工作都直接under我阿頭, 但唔知點解成日比老闆娘同女人針對

1. 公司做粗重野, 例如搬十幾個滿哂的A4盒上櫃, 作為後生仔我幫下佢地, 搬完講笑話好攰, 點解老闆娘同條肥婆係度單單打打話我做少少野都話攰, 又話我少爺仔唔捱得...

2. 我做完阿頭比我工作, 冇乜野做咪睇下手機, 點知比個肥婆望到, 鬧我玩電話, 然後入房勁大聲同老闆娘報串話我玩電話

總之果兩個女人就勁小學雞咁針對我, 講野又單單打打, 睇我唔順眼, 但我同阿頭一路都合作得幾好, d野都做足

最後試用期最後一日, 趁我阿頭出左去就話唔續我, 叫我即刻走, 我連同阿頭講byebye都冇

不過都好, 而家唔洗一個月就搵到新工, 樣樣都好過果間垃圾
返細公司, 全公司5個人當中有老闆娘, 肥婆admin同我阿頭, 我所有工作都直接under我阿頭, 但唔知點解成日比老闆娘同女人針對

1. 公司做粗重野, 例如搬十幾個滿哂的A4盒上櫃, 作為後生仔我幫下佢地, 搬完講笑話好攰, 點解老闆娘同條肥婆係度單單打打話我做少少野都話攰, 又話我少爺仔唔捱得...

2. 我做完阿頭比我工作, 冇乜野做咪睇下手機, 點知比個肥婆望到, 鬧我玩電話, 然後入房勁大聲同老闆娘報串話我玩電話

總之果兩個女人就勁小學雞咁針對我, 講野又單單打打, 睇我唔順眼, 但我同阿頭一路都合作得幾好, d野都做足

最後試用期最後一日, 趁我阿頭出左去就話唔續我, 叫我即刻走, 我連同阿頭講byebye都冇

不過都好, 而家唔洗一個月就搵到新工, 樣樣都好過果間垃圾

細公司 狗都不如
仲要有肥西巨人
唔續 有無賠通知金?
以前都試過比人炒唔開心
不過歷練多左之後就知道原來比垃圾公司炒係一件值得慶賀既事
前兩日新鮮滾熱辣。眼見
第一份暑期工做書店
個陣份垃圾工勁低人工 好似20/h
所以hea住做
點知幾日收工後炒左
之前做過一間旅行社文員 上司忙到唔得閒教我做野 跟著我日日都無野做又周圍乞其他同事比野我做 咁無野做自然準時走 過一排hr的我入房照肺話點解我可以成日都無野做又準時走 我心唸 當然最後比人炒埋

我都試,都唔明d公司請d新人返黎又唔9 training 人,之後又話你唔做野欠積極性唔學野,炒人!你話係咪多9魚 晒9氣
Btw有無咩野公司係會重視新人培訓?
好奇一問
覺得呢個世代好難俾人炒
有冇巴絲有經驗

點解你會咁覺得
唔係得你可以炒老細,老細覺得唔啱都可以炒你
我試過2次未過試用期俾人炒咗,炒完反而搵到份更加好,所以俾人炒唔一定係壞事

真心比人抄點同hr解釋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞