[Switch/3DS機主討論]|Splatoon2大型更新11.24|動物之森iOS/An版已出|(66)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
除左剪紙, overcooked, mario odyssey,
仲有咩兩人合佢game推介

類似mario kart 既卡通對打都得
https://youtu.be/pJOf-xNVrLg

Keep Mobile games away from the Nintendo switch
https://youtu.be/pJOf-xNVrLg

Keep Mobile games away from the Nintendo switch

真心你整得越來越多手機game 大廠都唔敢出係switch
請問買咗skyrim嘅巴打,係咪同Zelda類似open world? 主線劇情好唔好玩?

係openworld但2樣野黎

zelda既open world係 一個突破,同其他遊戲唔同的

咁感覺係似Witcher 3?
請問買咗skyrim嘅巴打,係咪同Zelda類似open world? 主線劇情好唔好玩?

係openworld但2樣野黎

Skyrim個種叫sandbox
唔限制你做咩
請問正價買到機未?
請問正價買到機未?

三月三日已經可以正價買到機
D翻譯咁柒,就算有死撚左就別動了都係玩日文架啦
今後中文化將會更加普通話化

https://www.cool3c.com/article/131133

因應台灣版任天堂SWITCH上市,除了系統外亦有多款遊戲接連需要中文化,根據媒體報導,香港任天堂徵求全職翻譯人員,包括翻譯日文遊戲、與國際團隊英語溝通,因此需要日文檢定達N2以上以及不差的英語能力,猜測應是遊戲翻譯PM職,需負責翻譯統合與遊戲廠商溝通,是相當吃重的工作。開出的薪資達2萬港幣,折合新台幣約76760元。
工作派駐香港任天堂

此份工作需派駐香港,因此給予的酬勞相比台灣並不低,並有年終與獎金,並可報銷交通等費用,且會協助辦理工作簽證。需先通過Skype遠端面試後,再進行實際面試,最終到香港任天堂任職。資格的部分,需有3年以上翻譯經驗,熟悉電玩相關領域,日文能力達JLPT N2以上,以下為雜學者:無所畏 The Voyage of an Inspector提供之資訊。

1.工作內容:
<日進中>將遊戲內容翻譯成台灣現行口語、玩家熟悉的正體中文。
校對、潤飾外包商的翻譯稿件。

2.資格說明:
三年以上翻譯經驗。
遊戲、電影、動畫、漫畫、音樂、雜誌等娛樂產業翻譯經驗皆可。
JLPT N2以上。會和歐洲team溝通,需可進行基本英語交談。

3.職務分責:
香港當地會有一位日籍主管。

4.薪資福利:
月薪20000港幣 (有空間可談)*13個月 + 獎金
安家費(可自行在機票跟行李上運用)
會幫忙辦工作簽證,不含房租補助

5.面試流程:
第一關:Skype 面試
第二關:11/29下午,台灣(現場)
請問正價買到機未?

well noted and thanks

https://www.cool3c.com/article/131133

因應台灣版任天堂SWITCH上市,除了系統外亦有多款遊戲接連需要中文化,根據媒體報導,香港任天堂徵求全職翻譯人員,包括翻譯日文遊戲、與國際團隊英語溝通,因此需要日文檢定達N2以上以及不差的英語能力,猜測應是遊戲翻譯PM職,需負責翻譯統合與遊戲廠商溝通,是相當吃重的工作。開出的薪資達2萬港幣,折合新台幣約76760元。
工作派駐香港任天堂

此份工作需派駐香港,因此給予的酬勞相比台灣並不低,並有年終與獎金,並可報銷交通等費用,且會協助辦理工作簽證。需先通過Skype遠端面試後,再進行實際面試,最終到香港任天堂任職。資格的部分,需有3年以上翻譯經驗,熟悉電玩相關領域,日文能力達JLPT N2以上,以下為雜學者:無所畏 The Voyage of an Inspector提供之資訊。

1.工作內容:
<日進中>將遊戲內容翻譯成台灣現行口語、玩家熟悉的正體中文。

2.資格說明:
三年以上翻譯經驗。
JLPT N2以上。會和歐洲team溝通,需可進行基本英語交談。

3.職務分責:

4.薪資福利:

5.面試流程:

房租補助既話任天堂成份資產唔知頂到幾耐
請問正價買到機未?

well noted and thanks

大鋪派左咁多次貨都唔去

工作派駐香港任天堂

1.工作內容:

2.資格說明:
三年以上翻譯經驗。

3.職務分責:

4.薪資福利:

5.面試流程:

邊個黎就死邊個
兩皮野一個月可以撐幾耐

邊個黎就死邊個
兩皮野一個月可以撐幾耐

呢個世界收到任天堂皮既唔係SONY
係香港樓價
點解係請台灣人唔係請香港人
兩皮野 hku translation grad 都請到啦
點解係請台灣人唔係請香港人
兩皮野 hku translation grad 都請到啦

人哋要 localize 俾台灣就緊係請台灣人架啦
點會搵香港人,又唔係 localize 俾香港

btw 屌你老母港任

邊個黎就死邊個
兩皮野一個月可以撐幾耐

呢個世界收到任天堂皮既唔係SONY
係香港樓價

講到明係安家費
寶可夢已經知當你班香港人無到啦
寶可夢已經知當你班香港人無到啦

係無料到
https://youtu.be/6ltyIBNMJJM

歐版係咪冇中文??
想請教下買左bio 嘅巴打第二集可以download 未?
偷跑早幾日唔知開左server 未
Xenoblade 2係咪未有人開專區?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞