被男友問是否處女始自稱曾被姦 女教師庭上嚎哭否認誣告

340 回覆
15 Like 169 Dislike
我都覺得要加重誣告既刑罰
冇證冇據 又想鋤入條仔
不如條仔判社會服務令80個鐘算喇
打個和啦 super
飲醉咗斷晒片,醒返後條女先知搞咗,唔係真係自願,ok
但呢啲係酒後亂性一夜情,唔係強姦
27歲男教師到卡拉OK房參與朋友聚會,結識了同齡幼稚園教師,及後疑乘女方飲醉酒帶回家中強姦。辯方庭上指出女事主X當晚自願與男教師性交,並主動叫他「唔好射係入面」,男教師遂射精在她的臉上。

辯方續指女事主是基督徒,案發前沒有性經驗,因與被告男教師鄧庚濤(27歲)發生「一夜情」而感後悔。及後她被新相識的男朋友問及是否處女,為了向男朋友交待,於是誣陷被告強姦。女事主嚎哭激動否認。

洋名Aries的被告鄧庚濤(27歲)否認於2014年9月27日在家中強姦X(27歲)。辯方指出,X案發當日根本沒有醉酒,性交過程中亦主動幫被告脫衣,雙方轉換了數次性交姿勢,包括「女上男下」﹑「狗仔式」及「側身插入」等。X向辯方律師表示「唔知你講緊咩」,稱只懂甚麼是「女上男下」,「其他我冇呢方面知識」。聆訊明續。

處就會唔明?好撚假喎

我係一個極其討厭AV和看AV的人...
問題係呢d case就算係女方誣告都係判得好輕

有幾輕?

上星期先有單社服80小時

link?

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20171026/bkn-20171026102720268-1026_00822_001.html
不忿一夜情後被飛虛報遭強姦 美甲師判社服

入面寫100個鐘唔係80個鐘

https://hk.news.yahoo.com/30歲女涉虛報遭-夜情男伴強姦-官批-累人無辜被拘留-064700945.html

裁判官直指不論被告有否改口承認報假案,此事遲早會被揭發,而此事亦令無犯案的事主被拘留多天。

男方似乎亦都唔係被拘留兩個月而係幾日

仲唔夠輕?

唔係輕唔輕,不過你有d facts講錯左咪更正返
有咩問題?

講左咁耐, 不如你講下輕唔輕?
即搞完即報警我都覺得可疑, 何況係幾年前

外國家下都一擔擔, 家下要講明有 consent.
咁條女醉唔醉你唔一定知, 有 D 好醉你就話睇得到.
唔醉有酒氣話好事後話自己醉你又點?

法律係男方性事上既不公無人理, 相反對女性不公就全面改革.

家下科技越黎越發達, 越多揭露呢 D 誣告. 但係救到既 Case 係幾多 %?

呢個問題其實好實在社會一定要有共識, 特別係家下女人有性自主同性愛機會.
家下呢 D 法律係好多年留落黎, 當年就 Rational 加下就比人 take advantage.

最慘家下香港男人重係未訓醒, 女人知道點玩個 Game 但係男人重戇鳩鳩比男人老狗, Gentlemen 呢 D 封建思想催眠
其實真係有研可能屈住成兩年先報警

當然亦唔排除係事後後悔
無論單Case 贏定輸
個男既都無前途 開哂名唔洗指意教書

唔覺

第一唔入罪學校冇權炒佢,
第二人好善忙

並唔係冇權炒,只係唔可以以呢單案為理由而炒
咁我都希望佢身邊嘅人都係咁理性
可惜啲同事,同埋特別係家長都唔係機械人

就算旁人把口話冇事
但心入面唔多唔少都會有偏見
會諗“好人好姐點會比人告”..etc
聲譽受損之外 仲要心理壓力
所以一定要重判d報假案既臭閪

上面話善忙真係講得口響.

問下社福界同教育界啦, 就算比人告告唔入或者無落 Charge 你都玩完唔洗再立足呀. 有個傻仔毒到閪咁比女人蝦最後隔離左佢等完約踢呀.

https://en.wikipedia.org/wiki/False_accusation_of_rape

全世界都知道呢樣野, 就係因為女性選票同政治正確無人咁郁
https://www.theguardian.com/society/2017/aug/24/woman-jailed-10-years-false-rape-claims-jemma-beale

Woman jailed for 10 years for making series of false rape claims

香港? 社服.

誣告唔只對受害人不公, 重有浪費社會資源.

女人就係識得喊, 係呀喊就代表你受苦你就岩
我無話呢單 Case 係誣告, 不過就比 Caution 大家
果兩年係度做乜撚
擺到明老屈個男
唔係鳩up幾句就告得入強姦咁on9下話

你坐巴士無cam
旁邊條女話你非禮佢
無證人都可以告得入
你估香港法律真係流?

邊條例
顏射都記得咁清楚,醉極有限啦
自己happy完,過左幾年比條條知到唔係處就告鳩人
屌,唔理係咪老強
條仔都要剪JJ
d女人點解可以咁撚賤? 撩人做完 爽完
過幾年為左長期飯票就告鳩人強姦
如果真係強姦 你第二日就去報警啦
耶閪真係好撚自私

守左個處27年
突然間主動俾條仔
條仔條件有冇咁好呀

所以辨方一定會話原告係淫娃
一夜情當食生菜

睇陪審團信邊個

打條撚咩,我係陪審團一定當條女bullshit,痴鳩線,俾人強完過左成年先報驚?
屌,唔理係咪老強
條仔都要剪JJ

咪係囉 所有男人都要化學閹割 咪可以避下嫌囉
100歲唔死都有新聞睇
勞資糾紛
公屋妹以為揾到私樓仔埋單
點知後生時自己貪玩冇左個處比私樓仔嫌棄
跟住告鳩人
最後告唔告得入都好,私樓仔有腦都唔會要呢個麻煩西
香港強姦好多都告唔入
原因係個女仔根本冇勇氣上庭作證
辯方除左盤問事實 好多問題都係為左令個女仔難堪
問到極致仔細 咩體位 被人插入個陣講咩等等
然後反覆咁問 直到個女仔崩潰

外國家下都一擔擔, 家下要講明有 consent.
咁條女醉唔醉你唔一定知, 有 D 好醉你就話睇得到.
唔醉有酒氣話好事後話自己醉你又點?

法律係男方性事上既不公無人理, 相反對女性不公就全面改革.

家下科技越黎越發達, 越多揭露呢 D 誣告. 但係救到既 Case 係幾多 %?

呢個問題其實好實在社會一定要有共識, 特別係家下女人有性自主同性愛機會.
家下呢 D 法律係好多年留落黎, 當年就 Rational 加下就比人 take advantage.

最慘家下香港男人重係未訓醒, 女人知道點玩個 Game 但係男人重戇鳩鳩比男人老狗, Gentlemen 呢 D 封建思想催眠

其實大家拍條片表現親暱 甚至直接講明同意sex就最好
怕尷尬嘅 就咁簽個字加保密協議

因為如果太易告得入 男人就慘 隨時比人報仇玩嘢
如果太難告得入 依家一街咸濕南亞人 遲早變翻版印度
所以都係雙方留個證明比較好

如果唔想搞咁多嘢
曲折啲嘅做法 咪影下親暱相 講緊錫錫攬攬呢種
或者事前事後都text send 講淫嘢
問頭先爽唔爽 條女答正呀 咁佢就屈唔到你強姦
堅持趙完即刻鬆 做懶人 咁就自己承受風險

D 女唔係傻唔會比你拍 ..
同埋家下係搞到情愛關係大亂, 因為搞野係 sweet sweet 你就黎要簽紙?
一腳踢你落床啦
叫佢親口講, 佢話 under deress

其實好多佐證都可以顯示你願唔願意, 例如你有無反抗痕跡, 有無即刻報警.
因為唔願意係果一刻你已經知到, 唔可能比你拖再諗.
你諗得就代表你心中係有其他思想考量.

呢 d 咁簡單但係有無人再敢講? 立法果班為選票唔敢.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞