被男友問是否處女始自稱曾被姦 女教師庭上嚎哭否認誣告

340 回覆
15 Like 169 Dislike
無論係咪屈都好,個男既都已經身敗名裂
咁都係強姦
法庭俾班社會上班女人嘅信息就係就算誣告都唔駛坐監,風險非常低;但係報仇成功老屈個男嘅入去坐幾年,因而獲得嘅快感回報就好高

對啲仇恨心理強嘅女人向ex/ons/sp 報復老屈強姦係有利可圖
保護女性=單靠女性口供已經可以開名公審上庭
無罪果陣就細細幅報導甚至無
真係多撚謝哂啲女權撚同平權撚
世界變得更美好

都唔知幾多單性罪行係單靠口供入罪
有幾多冤案係入面
性罪行靠女方口供就可以起訴同定罪呢點本身就極度on9
仲要好多官都懶係保護女性有哂偏見咁判案

強姦係可公訴罪行所以有陪審團,判佢有無罪某程度上就唔係個法官控制到既
當然其他性罪行就未必有陪審團,至於有無偏見呢d野就好主觀既
嘩我屌你老母
隔咗咁耐先告都真係精彩

講乜都得
得人證點告?
我想知被告同佢而家現任有冇扑過
如果有的
1. 話起碼上庭當時佢應該明辯方講緊咩
2. 又係破戒基督徒
得人證點告?

得環境證供都試過入到謀殺,得人證點會高唔到?
世界變得更美好

有幾多冤案係入面

強姦係可公訴罪行所以有陪審團,判佢有無罪某程度上就唔係個法官控制到既

有陪審團唔係因為indictable offence
係因為單case係high court 審
District court 甚至好多裁判處既cases都係indictable offence 不過唔會有jury

唔係輕唔輕,不過你有d facts講錯左咪更正返
有咩問題?

屈人強姦咁重罪只係判社服
真係無成本點解唔告

足球插水都要停兩場同紅牌一樣
唔明點解屈強姦可以唔洗坐

因為法庭唔係球場,法官唔係球證

所以旁證球證都企係女人果邊
仲要開哂名比人知
分分鐘法庭門口比人影到相就開埋樣
香港真係世界第一文明

開名同法庭門口比人影相都唔係香港獨有,話香港世界第一文明真係言重了
照你咁講莫非以後全部刑事案件都要隱去被告姓名,好似家事法庭咁用代號Re X,然後閉門審理?

可以公開審
但點解要比傳媒開名?
同點雙方唔可以一樣待預?
明明大家都仲係清白無罪之身

開名登相無王管
仲唔係世界一流?

我諗全世界都無咩地方係刑事案被告可以唔使開名
至於你話登相無王管,首先傳媒有新聞自由,除左法庭入面唔比影相個官無可能話唔比佢地登相,再講,你話可以公開審訊咁佢地都會見到個被告咩樣,要跟蹤佢影張相有幾難
世界變得更美好

有幾多冤案係入面

有陪審團唔係因為indictable offence
係因為單case係high court 審
District court 甚至好多裁判處既cases都係indictable offence 不過唔會有jury

呢個你啱
講錯咗因果關係自

屈人強姦咁重罪只係判社服
真係無成本點解唔告

仲要開哂名比人知
香港真係世界第一文明

開名同法庭門口比人影相都唔係香港獨有,話香港世界第一文明真係言重了
照你咁講莫非以後全部刑事案件都要隱去被告姓名,好似家事法庭咁用代號Re X,然後閉門審理?

可以公開審
但點解要比傳媒開名?

開名登相無王管
仲唔係世界一流?

至於你話登相無王管,首先傳媒有新聞自由,除左法庭入面唔比影相個官無可能話唔比佢地登相,再講,你話可以公開審訊咁佢地都會見到個被告咩樣,要跟蹤佢影張相有幾難

現時制度就係咁/全世界都係咁做 =/= 合理
個被告仲要係教師,就算最後告唔入佢都未必保得住份工了
唔係好信一個處女第一次做,喺無飲醉嘅情況下會轉幾次姿勢仲要有女上同狗仔

仲要開哂名比人知
香港真係世界第一文明

可以公開審
但點解要比傳媒開名?

開名登相無王管
仲唔係世界一流?

現時制度就係咁/全世界都係咁做 =/= 合理
個被告仲要係教師,就算最後告唔入佢都未必保得住份工了

咁呢個當然啦,但如果世界上大部分地方都維持咗呢種做法一段長時間,我諗背後一定有個rationale?
可唔可以告番佢誹謗
唔係好信一個處女第一次做,喺無飲醉嘅情況下會轉幾次姿勢仲要有女上同狗仔

轉姿勢呢樣嘢好似只係辯方既講法
相關報導似乎無講過控方/事主有無承認呢樣野有發生過
可唔可以告番佢誹謗

都未證實佢誣告咁快就想吿返人誹謗難d喎

轉姿勢呢樣嘢好似只係辯方既講法
相關報導似乎無講過控方/事主有無承認呢樣野有發生過

根本口同鼻拗
仲要隔咗兩年
女黎講24歲破處咪算遲囉
暫時我信條女多啲

橫掂口同鼻坳冇證據,辨方不如否認有性交

而家認有性交,處女第一次見面會唔會做主動

當然可以話佢非處,但俾埋原告機會嚎哭否認

你估陪審團信邊個,條仔兇多吉少,唔知佢會唔會選擇自辦
用埋女上仲會係強姦?
講唔通喎
用埋女上仲會係強姦?
講唔通喎

玩左好多花式係辯方既講法
控方/事主似乎無正面回應過係咪真有其事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞