被男友問是否處女始自稱曾被姦 女教師庭上嚎哭否認誣告

340 回覆
15 Like 169 Dislike
又話冇飲醉又可以唔記得影過合照
呢單野僅有既證據就係事主話自己send過msg畀個fd話自己畀人姦咗

呢個msg唔知可唔可以成為有效證據

咁都入到真係冇天理

咁我係唔係可以今日whatsapp我朋友話我被A君打

然後一年後就去告A?

條女被姦後已經即刻同左朋友Y講

但朋友Y話保密喎,係之後拍拖見咗社工後先報警

冇飲醉係辯方說法

唔記得影過合照係原告說法

點解可以咁搞笑撈埋一齊講

女事主當日離開佢屋企之後 因為無佢聯絡方法 所以告唔到佢
睇完之後

第一, 告人唔需要聯絡方法
第二, 佢有男友之後的確拎到聯絡方法

去差館啦,洗撚知條仔電話咩

請問喺新聞邊到見到原告要拎左條仔電話先報警呢?

請問條女係幾時報警m

兩年後,都話兩件事冇直接關係囉

所以我先問你條女邊有聲稱要攞咗聯絡方法先可以告

事實的確係拎左聯絡方法先告
你所講既其他理由都要等到拎左聯絡方法先報警, 而唔係未拎聯絡方法就報警

都係果句,拎咗聯絡方法先報警係事實

唔代表因為拎咗聯絡方法所以報警

基本邏輯嚟㗎喎,所以我先問你條女係咪講因為拎咗聯絡方法所以報警
香港強姦好多都告唔入
原因係個女仔根本冇勇氣上庭作證
辯方除左盤問事實 好多問題都係為左令個女仔難堪
問到極致仔細 咩體位 被人插入個陣講咩等等
然後反覆咁問 直到個女仔崩潰

並非指本案

最好咩唔好問 唔好知 直接入個男人罪好唔好?
飲醉咗斷晒片,醒返後條女先知搞咗,唔係真係自願,ok
但呢啲係酒後亂性一夜情,唔係強姦

外國家下都一擔擔, 家下要講明有 consent.
咁條女醉唔醉你唔一定知, 有 D 好醉你就話睇得到.
唔醉有酒氣話好事後話自己醉你又點?

法律係男方性事上既不公無人理, 相反對女性不公就全面改革.

家下科技越黎越發達, 越多揭露呢 D 誣告. 但係救到既 Case 係幾多 %?

呢個問題其實好實在社會一定要有共識, 特別係家下女人有性自主同性愛機會.
家下呢 D 法律係好多年留落黎, 當年就 Rational 加下就比人 take advantage.

最慘家下香港男人重係未訓醒, 女人知道點玩個 Game 但係男人重戇鳩鳩比男人老狗, Gentlemen 呢 D 封建思想催眠

其實大家拍條片表現親暱 甚至直接講明同意sex就最好
怕尷尬嘅 就咁簽個字加保密協議

因為如果太易告得入 男人就慘 隨時比人報仇玩嘢
如果太難告得入 依家一街咸濕南亞人 遲早變翻版印度
所以都係雙方留個證明比較好

如果唔想搞咁多嘢
曲折啲嘅做法 咪影下親暱相 講緊錫錫攬攬呢種
或者事前事後都text send 講淫嘢
問頭先爽唔爽 條女答正呀 咁佢就屈唔到你強姦
堅持趙完即刻鬆 做懶人 咁就自己承受風險

D 女唔係傻唔會比你拍 ..
同埋家下係搞到情愛關係大亂, 因為搞野係 sweet sweet 你就黎要簽紙?
一腳踢你落床啦
叫佢親口講, 佢話 under deress

其實好多佐證都可以顯示你願唔願意, 例如你有無反抗痕跡, 有無即刻報警.
因為唔願意係果一刻你已經知到, 唔可能比你拖再諗.
你諗得就代表你心中係有其他思想考量.

呢 d 咁簡單但係有無人再敢講? 立法果班為選票唔敢.

錄音最好的 手機放床邊錄音

唔止
依家係無飲醉

的士上互相愛撫
影相表現親密
性交前主動幫人除衫
性交中途多次交換姿勢
以上指控全部係無飲醉嘅情況下全部無印象唔記得
淨係記得自己比人屌左同有講唔好

同啲女人嘈交咩都唔理唔願意還原事實
但一味話:總之就係點點點 我淨係知點點點
一鳩樣
無論單Case 贏定輸
個男既都無前途 開哂名唔洗指意教書

唔覺

第一唔入罪學校冇權炒佢,
第二人好善忙

好在佢做學校姐 學校要炒人好似唔係咁易

如果佢做普通公司 要炒你有一千個理由啦

普通私人公司唔會理你有冇案底,做到嘢咪得囉

學校唔同,可以要求你提供冇性罪行記錄,你提供唔到就唔請

家下科技越黎越發達, 越多揭露呢 D 誣告. 但係救到既 Case 係幾多 %?

呢個問題其實好實在社會一定要有共識, 特別係家下女人有性自主同性愛機會.
家下呢 D 法律係好多年留落黎, 當年就 Rational 加下就比人 take advantage.

最慘家下香港男人重係未訓醒, 女人知道點玩個 Game 但係男人重戇鳩鳩比男人老狗, Gentlemen 呢 D 封建思想催眠

如果唔想搞咁多嘢

同埋家下係搞到情愛關係大亂, 因為搞野係 sweet sweet 你就黎要簽紙?
一腳踢你落床啦

其實好多佐證都可以顯示你願唔願意, 例如你有無反抗痕跡, 有無即刻報警.

台灣果邊都好多依D case,而家男方屌完多數請埋人食早餐
人地告佢問餐廳攞片証明雙方事後有正面互動就打得甩

唔止
依家係無飲醉

的士上互相愛撫
影相表現親密
性交前主動幫人除衫
性交中途多次交換姿勢
以上指控全部係無飲醉嘅情況下全部無印象唔記得
淨係記得自己比人屌左同有講唔好

同啲女人嘈交咩都唔理唔願意還原事實
但一味話:總之就係點點點 我淨係知點點點
一鳩樣

佢話佢自己醉咗呀 條仔話冇醉

相當可疑

如果唔想搞咁多嘢

一腳踢你落床啦

但點會估到會係兩年後先告
兩年後啲片都唔知搵唔搵得返

如果唔想搞咁多嘢

一腳踢你落床啦

過左兩年乜片都洗左啦
一句講晒,都係拍低同佢玩女上先夠穩陣

請問條女係幾時報警m

你所講既其他理由都要等到拎左聯絡方法先報警, 而唔係未拎聯絡方法就報警

基本邏輯嚟㗎喎,所以我先問你條女係咪講因為拎咗聯絡方法所以報警

案發於2014年9月27日,之後只向一位好朋友透露事情
2015年年底向他透露,男友提議她到風雨蘭求助,她亦有約見姑娘。事主當時不知道被告的身分及身份,故透過女友人向另一共同朋友索取被告的電話,並於去年5月報警。

兩件事冇直接關係架 新聞或者條女亦冇講過有關係

另一篇報道講原告係情人節拎到被告聯絡方法,點解要等三個月五月先報警?
無掙扎無傷痕 平靜到瞞到屋企人兩年
一句講晒 你話強姦我一定唔信
你話條仔係半推半就 都仲可信性高啲
同埋我始終唔信條仔以強姦心態而唔係半推半就心態去屌條女 會帶上自己屋企
起碼如果係我 我知條女一定唔會就範
一心想強姦佢嘅話
一係拍片要脅 一係帶去邊都好過係自己屋企

請問條女係幾時報警m

2015年年底向他透露,男友提議她到風雨蘭求助,她亦有約見姑娘。事主當時不知道被告的身分及身份,故透過女友人向另一共同朋友索取被告的電話,並於去年5月報警。

風雨蘭會教人俾人強姦要知道身份聯絡方法先可以報警?

可能條女諗住用電話Chok條仔召認呢?

點解你硬係覺得兩者有關
首先條女聲稱兩點
1. 2014年被姦
2. 被姦前係處
3. 無聯絡方法所以唔告

第三點已經唔成立, 因為佢兩年後就拎到聯絡方法, 證明只要佢想就會拎到聯絡方法

第二點就無從判斷, 但好多人就用無從判斷既事黎證明真係被姦或被告好仆街

第一點就已經無哂證據, 是否被姦, 不過香港法庭不嬲痴線, 執法不公不嬲係搞亂社會既重要因素, 支那就係成日有意執法不公令人民互相失信致不能團結反共, 好多單幫完人被告就係例子, 令大部份人害怕幫人, 繼而養成社會冷漠

請問你點理解到第三點呢?

你睇番篇新聞啦

女事主當日離開佢屋企之後 因為無佢聯絡方法 所以告唔到佢
睇完之後

第一, 告人唔需要聯絡方法
第二, 佢有男友之後的確拎到聯絡方法

離開左佢屋企 咁算唔算知道一個方法搵到被告

請問條女係幾時報警m

風雨蘭會教人俾人強姦要知道身份聯絡方法先可以報警?

可能條女諗住用電話Chok條仔召認呢?

點解你硬係覺得兩者有關

舉個例子,我18歲生日破處

唔代表因為我夠18歲所以破處

兩者唔一定有關係架

可能我18歲之前冇機會呢,或者遇唔到啱嘅人呢
條女如唔否認有狗仔式
一定輸梗

有案例,狗仔式係可以爭脫

無可能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞