被男友問是否處女始自稱曾被姦 女教師庭上嚎哭否認誣告

340 回覆
15 Like 169 Dislike
如果告唔入條仔
條仔有冇得向個臭閪索償返?
依家條仔俾人開哂名 份工可能無埋 呢行唔再請佢

告誹謗要證明
呢啲CASE係無可能證明到女主100%講大話
就算法庭判左男方無罪都唔會有賠償
就好似你還押兩年被判無罪
你都無得告香港政府拎賠償

女人屈人強姦真係100%無成本點解唔做

認識受害人嘅強姦通常都可以保釋等判

女人屈人係無成本,但有咩着數先

同埋又要製造機會共處一室,係嘅話都幾大仇口
其實呢d無科學證據既強姦案真係好難判(我指陪審團而言) 特別女方個邊如果七情上面都幾難唔信(其實呢單真相點得兩位事主知 同類case應該都好多 真係錯判左都好難上訴)
唉 唔知將來有無更可靠方法可以證實到強姦
其實呢d無科學證據既強姦案真係好難判(我指陪審團而言) 特別女方個邊如果七情上面都幾難唔信(其實呢單真相點得兩位事主知 同類case應該都好多 真係錯判左都好難上訴)

就算係條女陰道搵到被告精液好似可以證明有性行為

如果雙方本身認識,科學證據冇乜幫助

去到最後都係要睇佢哋庭上作供

我自己覺得要喺法庭上被盤問下講大話係好難,本身識做戲另計啦

就算係條女陰道搵到被告精液可以證明有性行為

如果雙方本身認識,科學證據冇乜幫助

去到最後都係要睇佢哋庭上作供

我自己覺得要喺法庭上被盤問下講大話係好難,本身識做戲另計啦

其實無論男女,都要識得保護自己

事實的確係拎左聯絡方法先告
你所講既其他理由都要等到拎左聯絡方法先報警, 而唔係未拎聯絡方法就報警

都係果句,拎咗聯絡方法先報警係事實

唔代表因為拎咗聯絡方法所以報警

基本邏輯嚟㗎喎,所以我先問你條女係咪講因為拎咗聯絡方法所以報警

案發於2014年9月27日,之後只向一位好朋友透露事情
2015年年底向他透露,男友提議她到風雨蘭求助,她亦有約見姑娘。事主當時不知道被告的身分及身份,故透過女友人向另一共同朋友索取被告的電話,並於去年5月報警。

風雨蘭會教人俾人強姦要知道身份聯絡方法先可以報警?

可能條女諗住用電話Chok條仔召認呢?

點解你硬係覺得兩者有關

舉個例子,我18歲生日破處

唔代表因為我夠18歲所以破處

兩者唔一定有關係架

可能我18歲之前冇機會呢,或者遇唔到啱嘅人呢

最憎舉埋d垃圾例子去偷換概念

一句講曬啦, 重同個傻嘅嘈

如果唔係因為冇聯絡方法而唔告? 佢一開始冇講, 之後先話冇渠道

如果聯絡方法唔關件案事, 點解要講
唔識嘅咪話唔識, 點解係不認識而且冇聯絡方法

點解要取得聯絡方法後告, 重取得個聯絡方法做乜? 問下佢: 你記唔記得你姦過我呀? 我而家想告你呀, 我地斟斟佢

是咪咁
d女人點解可以咁撚賤? 撩人做完 爽完
過幾年為左長期飯票就告鳩人強姦
如果真係強姦 你第二日就去報警啦
耶閪真係好撚自私

隔左兩年先報警要落地獄碎屍兼餵狗啦
咁隔左十幾二十年先走出黎話被Harvey Weinstein性侵犯既荷李活女星應該要死幾多次?

我理撚得佢死幾多次咩
係法治社會 你覺得俾人侵犯就應該搵機會即時報案
啞忍即係縱容 俾犯人繼續傷害其他人
唔報案 一係就係你自願 一係就鼓勵強姦

痴撚線
唔即時報就係自願
知唔知俾人姦心理打擊有幾大?
報警話俾全世界知自己唔係處女 仲要俾人姦
知唔知要幾大勇氣?
就算佢即時報警
總有好多好似你地呢啲落井下石既仆街仔話人抵死
唔飲酒唔會出事
呢啲說話比起一個女仔俾人強姦既傷害仲要大

你憑乜野信條女係處 人講你又信?

其實連佢幾時係處都唔知

都係果句,拎咗聯絡方法先報警係事實

唔代表因為拎咗聯絡方法所以報警

基本邏輯嚟㗎喎,所以我先問你條女係咪講因為拎咗聯絡方法所以報警

案發於2014年9月27日,之後只向一位好朋友透露事情
2015年年底向他透露,男友提議她到風雨蘭求助,她亦有約見姑娘。事主當時不知道被告的身分及身份,故透過女友人向另一共同朋友索取被告的電話,並於去年5月報警。

風雨蘭會教人俾人強姦要知道身份聯絡方法先可以報警?

可能條女諗住用電話Chok條仔召認呢?

點解你硬係覺得兩者有關

舉個例子,我18歲生日破處

唔代表因為我夠18歲所以破處

兩者唔一定有關係架

可能我18歲之前冇機會呢,或者遇唔到啱嘅人呢

最憎舉埋d垃圾例子去偷換概念

一句講曬啦, 重同個傻嘅嘈

如果唔係因為冇聯絡方法而唔告? 佢一開始冇講, 之後先話冇渠道

如果聯絡方法唔關件案事, 點解要講
唔識嘅咪話唔識, 點解係不認識而且冇聯絡方法

點解要取得聯絡方法後告, 重取得個聯絡方法做乜? 問下佢: 你記唔記得你姦過我呀? 我而家想告你呀, 我地斟斟佢

是咪咁

弱智仔知唔知自己講緊乜嘢
米奇老尾

你老母要生到你幾on9先會理解到原告係因為冇被告聯絡方法先唔告?

咪ff, 答我啦
強姦受害人好多都冇勇氣報案
可能拖好耐先有勇氣報警

拖兩年先報警好正常?
依加有乜證據可以指到個男既真係強姦?
如果呢單最後入到,大把港女都可以咁樣突然告番自己以前啲sp呀ex呀
成件事問題在於香港應該就要宣傳多啲有咩事就即刻報警而唔係一句無勇氣就唔報
就算個男真係有屌過條女,兩年仲可以邊到拎證據?

重點係如果真係因為冇勇氣而冇報
點解佢嘅解釋係冇聯絡方法
如果佢解釋係驚係冇勇氣, 我唔會懷疑任何一方, 因為唔夠證據
而家條女因為冇聯絡方法唔報係乜撚野解釋

弱智仔,自己講過咩都唔記得?

強姦係刑事案嚟,你有報警,警察就有責任查條友
假設你行行下街俾人老笠,你都一樣冇個賊嘅聯絡方法
要有聯絡方法先可以告,嗰啲係叫做「配合強姦」
而且,女事主當年係自己離開男被告居所
咁點樣算係冇聯絡方法,至少都知佢住邊啦

刑事案無論過咗幾多年都一樣可以報警
問題係,搜證有相當大嘅困難
兼且環境證據經歷兩年時間,受到太多影響
係失去環境證據支持下,單憑個別閉路電視片段難以入罪

我都想知米奇老尾點理解到紅字

你幫我問吓佢

我只係回返被告並非完全冇聯絡方法
同埋,講返香港刑事案件報警係唔需要知道疑犯身份或聯絡方法
你同米奇巴打嘅私人恩怨,我冇興趣

你所講嘅我完全同意

應該係原告

我意思係原告並非完全冇被告嘅聯絡方法

我冇話過冇聯絡方法, 是咪中文拎U
上面咁多人講過應該直接告
唔知邊個柒

有老人癡呆就去睇醫生啦
米奇老尾

你老母要生到你幾on9先會理解到原告係因為冇被告聯絡方法先唔告?

咪ff, 答我啦

究竟係點既人先會認為無聯絡方法會告唔到,又係一個點既人先會相信呢啲狗話連篇既野?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞