森英講旅遊節目真係明顯有氣度過其他人好多

335 回覆
2842 Like 65 Dislike
森美做左咁撚多年節目 講幾個知識有幾出奇
佢地個節目成撚日有啲咩冷知識 問答又盛
儲埋十幾年 你話知得多唔多?
一開始個個係到捧杜如風
又話去日本拍得幾好
個個當女神拜
依家又反口話唔同level
連登仔真係好難服侍

只要係搵兩個人比較

一定係將其中一個踩到地底泥
全部都係writer寫出黎比森美讀。。。。

未必
佢講既野
好多未拍個節目之前
佢係電台已有講過
偽君子都要吹奏
杜如風好撚慘 無啦啦畀人拖咗落水
森美不嬲都係呢個style, 根本唔同人有唔同style, 冇得比, 做乜嘢要杜如風跟森美個style啫
杜如風好撚慘 無啦啦畀人拖咗落水
森美不嬲都係呢個style, 根本唔同人有唔同style, 冇得比, 做乜嘢要杜如風跟森美個style啫

認同 點解要踩一捧一
高質啲好正常
佢係幾有心做節目既
欣賞佢做野夠認真

要講做足功課又識得多野
你睇黃淑儀個節目吾湯吾水仲勁啦
有一輯帶人去澳洲玩都係做足功課

所以無得比較

吾你老母

on9仔自己衝出黎柒
你地個節目真係介紹自家湯水你就去屌人個「吾」字
返去讀多幾年書先衝出黎啦

笑到仆街
D人可能覺得去日本要講皇室秘密/日本人陰暗面/
世界不知道日本人的事先叫做「有深度」介紹日本

無論杜如風定森美都鐘意睇
兩個唔同風格唔同感受

杜如風 輕輕鬆鬆
森美 知性旅遊
有咩好比? 咸魚青菜 各有所愛

人地幫日本做旅遊廣告點可能講負面野
同正常去旅行都唔會數臭人地個國家啦
正宗臭你又奶
連登成班中學雞,拋下書包就當神咁拜
森美高材生黎嫁 緊係唔同LEVEL

佢以前係中大lecturer,點都有D料到既

反而我覺得佢係有心做 想豐富啲 咪剩係掛住飲飲食食 講得出呢啲 唔會讀書時學 一定上網做功課
想像到佢同仔女一邊食壽司 一邊講呢啲資料比啲仔女聽 佢仲要講得唔悶
我未試過睇旅遊節目會因為嫌太短而唔開心
依家晚晚都唔夠喉
呢度d小學雞第一日睇電視
份稿有人寫定,資料搜集有人做晒,節目風格係要杜如風果隻低B定係要資料性D深度D都係導演話事,森美只係背稿同聽order做,咁都比你地吹到學識淵博
高ling幾真
係咪上左佢個強姦女藝人榜先唔撚理條偽君子炸
森美高材生係唔同啲
最緊要佢轉數 急才 反應都好快
佢以前做一次mc收個價閒閒地十幾皮
家陣比個光頭Bob拉低哂市價

平野咪淨係識 喂喂喂 比d 聲黎聽下先啦

dont 9up
依家sammi 唔係貴bob 好多

做一次MC十幾皮真係好痴線。一般高薪打工仔,醫生律師咁,一個月十幾廿萬都幾唔錯啦,但佢一個show就搵左

佢要唔要同商台分賬?
份稿有人寫定,資料搜集有人做晒,節目風格係要杜如風果隻低B定係要資料性D深度D都係導演話事,森美只係背稿同聽order做,咁都比你地吹到學識淵博

你話黃心穎個d跟稿都唔出奇

但做到森美呢個級數 或多或少都有d話事權改稿

你話黃心穎個d跟稿都唔出奇

但做到森美呢個級數 或多或少都有d話事權改稿

有話事權同實際有冇改係兩回事
森英 除左早霸王
其他都ok
兩個風格

各有各好睇

森美有料就一定㗎啦
杜如風宜家都無以前咁癲,以前仲好睇
兩個風格

各有各好睇

森美有料就一定㗎啦
杜如風宜家都無以前咁癲,以前仲好睇

流行東京果陣最正
吓老老豆豆我又覺得杜如風做節目唔差喎
介紹堆嘢都抵食抵買
又喺日本留過學?
同埋睇佢節目都輕鬆開心
其實咁都已經夠啦

所以果d閃令令旅遊書咪咁你呢d人囉,剩係關心食玩買。係咪有好多野可以係旅行過程得著呢? 點解香港出唔到lonely planet 既 質素係有原因

屌你都on99
去旅行逼9人地一定要有得著做乜撚嘢?
有人去旅行鐘意食買玩
有人去旅行鐘意深度遊
你老母臭閪係要逼9人同你深度遊先叫有質素?
痴撚線去個旅行都要將人分等
先唔講森美咪又係推介食買玩 有幾深呀?
睇死你係嗰啲搭廉航之後笑柒啲搭普通航空嘅傻鳩

Agger
人地賺錢返黎點去玩都要分高低 自以爲高人一等

大陸人都有錢啦,黎香港都係鍾意點玩就點玩。咁你地又會覺得呢d 係低質遊客?又會講邊度邊度黎既遊客高質d ?

喂屌你老母你搞撚清楚我地點解覺得中國遊客低質未?
唔係因為佢地唔喺香港人深度遊呀
係因為佢地冇撚文化冇撚禮貌阻鳩住曬呀
唔關佢地係咪食買玩事
屌你中學畢業未?仲懶有夢想去旅行一定要深度遊
要學到嘢
屌平時返工返學咁撚辛苦去個旅行抖下都俾你啲撚樣屌低質

用放工返屋企睇電視做比喻

食買玩 = 綜藝節目 eg 獎門人 running man
歷史文化遊 = discovery channel

各有所好
日日睇佢個識貨之人 都幾pro 唔會on99咁
兩個market, 根本唔需要比較

利申,森美高汁好撚多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞