森英講旅遊節目真係明顯有氣度過其他人好多

335 回覆
2842 Like 65 Dislike
超..啲稿咪又係有人同佢一齊諗
直啲講咪又係顧問放料

根本成個節目係咁喺到show 肌
J 咗佢咁多年都厭啦
有內涵 不過整容
「氣度」好似唔係咁用架啵。
只不過係佢主持有新鮮感
開多幾緝咪又會悶
連登早派踩佢

宜家又捧
森美高材生黎嫁 緊係唔同LEVEL

佢以前係中大lecturer,點都有D料到既

下 咁誇張架咩?

其實杜如風學歷都唔難
讀稿攪形象工程
mass media餵乜你就大啖大啖食落肚
死蠢,唔死都冇用
森美作為一個主持係勝任有餘,但唔好走去吹棒佢做才子啦
以前成日聽903,有幾次都聽到佢講錯野,但其他主持反應表現到佢知識廣博咁

有一次係節目問其他主持洗面應該用凍水定熱水,最後佢答係先熱後凍,因為熱水先令毛孔擴張,再用凍水令毛孔收縮。好似好有道理,好死唔死過一排蘋果有個醫生專欄指出呢種講法係錯,毛孔唔係窗,唔係話開就開,話關就關,洗面應該用暖水,減少對皮膚刺激。

又有一次教人食壽司應該點點豉油,問人點舊飯定點舊魚,最後佢答案係打側舊壽司點哂兩邊。好死唔死,過一排又係蘋果搵左個老師父出嚟講,只可以點魚生,一點舊飯就會散。

有同感
佢有時錯都大到下人

洗面其實最應該係用室溫水

點豉油佢都教係點魚生先 話最傳統係點魚 條魚掂脷食
之後佢就話仲有個講法係 訓低舊壽司點 咁飯同魚都有

我都記得佢係教訓低舊壽司 點魚生 然後魚生個面放脷

留心聽就聽得出佢經常錯 仲要大大聲話返人地錯
但又比佢兜到 等佢啲聽眾以為佢岩

岩你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞