森英講旅遊節目真係明顯有氣度過其他人好多

335 回覆
2842 Like 65 Dislike
社如風學歷都好撚勁架wo 點解淨係吹捧森美中大
揾燦神黎做冇得輸
森美轉數真係快
年輕人做咩係度喊牙
邊個係森英

森蘭丸
樓主知唔撚知咩叫氣度?

森美嘅轉數 邏輯思考 說話技巧 真係高人幾班
佢可以將D好複雜嘅問題/話題 好有條理同簡單易明嘅方式講返出黎
平時聽開佢節目就知
利申 由細聽森美做節目大 聽左佢10幾年
森美高材生係唔同啲
最緊要佢轉數 急才 反應都好快
佢以前做一次mc收個價閒閒地十幾皮
家陣比個光頭Bob拉低哂市價

平野咪淨係識 喂喂喂 比d 聲黎聽下先啦

dont 9up
依家sammi 唔係貴bob 好多

做一次MC十幾皮真係好痴線。一般高薪打工仔,醫生律師咁,一個月十幾廿萬都幾唔錯啦,但佢一個show就搵左

講到唔駛準備功夫同排練咁 個度都可以用你一個月
吓老老豆豆我又覺得杜如風做節目唔差喎
介紹堆嘢都抵食抵買
又喺日本留過學?
同埋睇佢節目都輕鬆開心
其實咁都已經夠啦

所以果d閃令令旅遊書咪咁你呢d人囉,剩係關心食玩買。係咪有好多野可以係旅行過程得著呢? 點解香港出唔到lonely planet 既 質素係有原因

屌你都on99
去旅行逼9人地一定要有得著做乜撚嘢?
有人去旅行鐘意食買玩
有人去旅行鐘意深度遊
你老母臭閪係要逼9人同你深度遊先叫有質素?
痴撚線去個旅行都要將人分等
先唔講森美咪又係推介食買玩 有幾深呀?
睇死你係嗰啲搭廉航之後笑柒啲搭普通航空嘅傻鳩

Agger
人地賺錢返黎點去玩都要分高低 自以爲高人一等

大陸人都有錢啦,黎香港都係鍾意點玩就點玩。咁你地又會覺得呢d 係低質遊客?又會講邊度邊度黎既遊客高質d ?

痴撚線
旅遊亂標同品行道德無直接關係
森美都叫高才生
咁林作都係啦
[quote]樓主係咪想講森美 有深度

森美的確係轉數快
但佢有一個好大既問題係搬字過紙 可能佢慣咗做電台 習慣要向聽眾傳達資訊嗰套模式
睇佢節目 我會欣賞佢為節目做功課

但睇唔出佢對日本有幾多認知
睇完只係覺得一個門外漢係度扮了解日本
將搵到既資料講一次

我想問如果唔係門外漢會點介紹旅遊景點
up得出資料又俾你話讀書
唔通是但up資料膚衍兩句加再9up感想先叫了解日本好貼地呀?
真正了解日本會點介紹真心一問?

可能要上網搵唔到嘅資料先叫深認知
森美 達哥
杜如風 笑波子

好明顯睇得出 去玩都做足功課
佢係幾有心做節目既
欣賞佢做野夠認真

要講做足功課又識得多野
你睇黃淑儀個節目吾湯吾水仲勁啦
有一輯帶人去澳洲玩都係做足功課

所以無得比較
樓主係咪想講森美 有深度

森美的確係轉數快
但佢有一個好大既問題係搬字過紙 可能佢慣咗做電台 習慣要向聽眾傳達資訊嗰套模式
睇佢節目 我會欣賞佢為節目做功課

但睇唔出佢對日本有幾多認知
睇完只係覺得一個門外漢係度扮了解日本
將搵到既資料講一次

可能只係杜如風做得太衰
所以森美做稍為有少少質素 已經被連登仔捧上神台

同意似係將D資料照讀 唔值咁樣踩低杜如風

你咁樣講得出就知你無聽佢做電台節目 佢去日本既次數 拍得住係果邊既日本人tim la

點拍得住日本人呀on9
鳩up都用下腦先啦 森美fans
香港人永遠要踩低自己人 明明社如風同森美唔同風格 兩種風格都好睇唔撚得嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞