森英講旅遊節目真係明顯有氣度過其他人好多

335 回覆
2842 Like 65 Dislike
森美講d野常識黎架喎 咁都有人吹奏 我只係覺得佢講緊廢話 定你班小學雞咁撚無知
佢係幾有心做節目既
欣賞佢做野夠認真

要講做足功課又識得多野
你睇黃淑儀個節目吾湯吾水仲勁啦
有一輯帶人去澳洲玩都係做足功課

所以無得比較

吾你老母

吾你老母個老母
人地節目名真係叫吾湯吾水啊衝出黎柒
有稿嫁傻仔
佢係講得比人流暢
可能佢dj

正常係有稿.....但表達得唔enjoy講得唔好就會令人覺得好煩膠
你試下同樣一份script 俾陳小春講睇下會點

唔似有稿 因為佢係早霸王都有講過天婦羅係葡萄牙傳入黎
所以我諗有啲佢應該本身知個歷史
唔使writer寫俾佢
同埋佢係早霸王有講佢拍個陣講得太多野
要剪好多
佢身邊有小儀做下把位先顯得佢特別醒
同埋佢有氣度?
以前有人節目串佢,佢即刻串返人wo
其實真係普通料
做得唔差但外購旅遊節目、viu 台、理惠個節目(日語大放送)之類一直咁既質素甚至更好,只係tvb太廢
稿又唔係佢度

吹奏到佢上神台既淨係睇過tvb?
氣乜撚嘢度
森美講d野常識黎架喎 咁都有人吹奏 我只係覺得佢講緊廢話 定你班小學雞咁撚無知

agger,越睇越覺得d cm 好個人崇拜,稍微持平少少d cm 都好多負皮
依我所知杜如風係有自己制作公司 所有野都係自己度
但森美係TVB搵佢過去搞已經有一個團隊後面做晒野度好晒野
應該冇得比喎
溝死女
當年會考有聽森美個節目 (十年前左右)
森美: 大家考試失左手都唔好唔開心, 要專心下一科。當年我英文都失左手, 有成版冇做(大約係咁)。
小儀: 咁最後點?
森美: B左
小儀: Chur...
其實杜如風都係日文演講比賽全國冠軍(加拿大) 都係比連登仔踩到一文不值
吓老老豆豆我又覺得杜如風做節目唔差喎
介紹堆嘢都抵食抵買
又喺日本留過學?
同埋睇佢節目都輕鬆開心
其實咁都已經夠啦

所以果d閃令令旅遊書咪咁你呢d人囉,剩係關心食玩買。係咪有好多野可以係旅行過程得著呢? 點解香港出唔到lonely planet 既 質素係有原因

屌你都on99
去旅行逼9人地一定要有得著做乜撚嘢?
有人去旅行鐘意食買玩
有人去旅行鐘意深度遊
你老母臭閪係要逼9人同你深度遊先叫有質素?
痴撚線去個旅行都要將人分等
先唔講森美咪又係推介食買玩 有幾深呀?
睇死你係嗰啲搭廉航之後笑柒啲搭普通航空嘅傻鳩

Agger
人地賺錢返黎點去玩都要分高低 自以爲高人一等

大陸人都有錢啦,黎香港都係鍾意點玩就點玩。咁你地又會覺得呢d 係低質遊客?又會講邊度邊度黎既遊客高質d ?

喂屌你老母你搞撚清楚我地點解覺得中國遊客低質未?
唔係因為佢地唔喺香港人深度遊呀
係因為佢地冇撚文化冇撚禮貌阻鳩住曬呀
唔關佢地係咪食買玩事
屌你中學畢業未?仲懶有夢想去旅行一定要深度遊
要學到嘢
屌平時返工返學咁撚辛苦去個旅行抖下都俾你啲撚樣屌低質
森美個人係幾通識

但佢呢輯旅遊節目係幫旅遊局賣廣告
同痴線杜如風風格梗係唔同
其實真係普通料
做得唔差但外購旅遊節目、viu 台、理惠個節目(日語大放送)之類一直咁既質素甚至更好,只係tvb太廢
稿又唔係佢度

吹奏到佢上神台既淨係睇過tvb?

有聽開佢電台 其實好多佢之前講過
D人可能覺得去日本要講皇室秘密/日本人陰暗面/
世界不知道日本人的事先叫做「有深度」介紹日本

無論杜如風定森美都鐘意睇
兩個唔同風格唔同感受

杜如風 輕輕鬆鬆
森美 知性旅遊
有咩好比? 咸魚青菜 各有所愛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞