森英講旅遊節目真係明顯有氣度過其他人好多

335 回覆
2842 Like 65 Dislike
有稿嫁傻仔
佢係講得比人流暢
可能佢dj
佢係幾有心做節目既
欣賞佢做野夠認真

要講做足功課又識得多野
你睇黃淑儀個節目吾湯吾水仲勁啦
有一輯帶人去澳洲玩都係做足功課

所以無得比較

吾你老母
有睇過沈旭輝做旅遊節目你就知乜野叫一山還有一山高

點架?
咩節目
想睇睇

如果係講緊viutv既404,我唔會當佢係旅遊節目咁睇
吓老老豆豆我又覺得杜如風做節目唔差喎
介紹堆嘢都抵食抵買
又喺日本留過學?
同埋睇佢節目都輕鬆開心
其實咁都已經夠啦

所以果d閃令令旅遊書咪咁你呢d人囉,剩係關心食玩買。係咪有好多野可以係旅行過程得著呢? 點解香港出唔到lonely planet 既 質素係有原因

你想個人生咁撚有意義, 不如係屋企睇亞里士多德啦
去旅行都要刷存在感, 你有無去過義遊幫越南孤兒起屋呀?
你去過長洲有咩得著可以分享下呀?
森美嘅轉數 邏輯思考 說話技巧 真係高人幾班
佢可以將D好複雜嘅問題/話題 好有條理同簡單易明嘅方式講返出黎
平時聽開佢節目就知
利申 由細聽森美做節目大 聽左佢10幾年

佢經常講歪理架啦 不過佢夠自信 昆到下人
係就樣樣都識 識啲咁啦
介紹堆嘢都抵食抵買
又喺日本留過學?
同埋睇佢節目都輕鬆開心
其實咁都已經夠啦

所以果d閃令令旅遊書咪咁你呢d人囉,剩係關心食玩買。係咪有好多野可以係旅行過程得著呢? 點解香港出唔到lonely planet 既 質素係有原因

去旅行一定要有得著
咪懶係有深度啦o靚仔
森美有兩個下把位俾佢,有講有笑個構圖點都好睇d既
覺得森美平時介紹啲風土人情
例如天婦羅係葡萄牙傳過去 和服本身係吳服 呢啲
講出嚟簡潔易入腦
但平時啲旅遊節目啲主持後期配音就真係照稿讀 好似上緊西史堂咁 聽完轉個頭就唔記得

好認同呀
啱啱上面有人話森美做返老一代嘅旅遊節目,唔算啦,
以前係條友喺鏡頭左右行出嚟再企定定再用德成女傭嘅手勢介紹景點
森林係好自然咁喺食緊野、坐低左嘅時候講
森美介紹果間燒肉睇落真係幾抵食
不如你查吓字典"氣度"兩個字點解先
介紹堆嘢都抵食抵買
又喺日本留過學?
同埋睇佢節目都輕鬆開心
其實咁都已經夠啦

去旅行一定要有得著
咪懶係有深度啦o靚仔

要深度既, 去奧斯威辛集中營啦
邊撚個森英
覺得森美平時介紹啲風土人情
例如天婦羅係葡萄牙傳過去 和服本身係吳服 呢啲
講出嚟簡潔易入腦
但平時啲旅遊節目啲主持後期配音就真係照稿讀 好似上緊西史堂咁 聽完轉個頭就唔記得

好認同呀
啱啱上面有人話森美做返老一代嘅旅遊節目,唔算啦,
以前係條友喺鏡頭左右行出嚟再企定定再用德成女傭嘅手勢介紹景點
森林係好自然咁喺食緊野、坐低左嘅時候講

宜家咪跟哂肥風拍攝方法
無肥風 tvb點會改進
以前邊有咁多9up對白

上面屌肥風得啖笑
有稿嫁傻仔
佢係講得比人流暢
可能佢dj

咪係
讀稿都好讚仲要有人同佢part
杜如風得自己一個
啲盲撐fans好撚on9

等我加多段稿多森美

日本的盔甲也是東方國家的代表之一,早期日本盔甲受中國朝鮮的影響很深,與這兩個地區的盔甲很接近。平安時期開始出現了日本特色的大鎧,可以很好的適應當時武士騎射的需要。後來,戰爭的規模越來越大,戰爭型態也日趨複雜,盔甲也因此有了長足的發展,防護越來越全面。在十六世紀又吸收了西洋甲的要素,例如直接使用防護火槍優良的西式胸甲的南蠻甲(織田信長首先使用)。日本甲的一個重要組成部分就是起連接大件和防護作用草摺,它的名字可能會引起誤解,但它是用金屬或皮革的甲片串成。[1][2]同樣的戰國時期的日本甲雖然會有竹或木製成的部件,但胸腹部一直是用鐵製造。[3]此外日本的盔甲還有個特色,就是華麗誇張的頭飾以及恐怖的惣面護具(描繪鬼怪的模樣等)。豐臣秀吉派兵侵略朝鮮時,據說朝鮮的軍隊在黑夜裡第一次目睹這些牛鬼蛇神似的軍隊登陸,紛紛不戰而逃。這時期的日本盔甲與日本刀也因為製品的精良,成為一個重要的貿易外銷品。如鄭成功手下就有日本甲裝備的「鐵人隊」
年輕人做咩係度喊牙

仲喊緊呀年青人
btw牙你老母
森美都叫高才生
咁林作都係啦

其實都冇人否認過林作個學歷
屌 同杜如風比係人都贏啦
森美都叫高才生
咁林作都係啦

其實都冇人否認過林作個學歷

呢度個個十A梗係睇唔起人
應該係話有內涵/有深度呀?
有氣度唔係咁解
連登多小朋友,崇拜呢個質素差唔多
係有點自大咁啦
有稿嫁傻仔
佢係講得比人流暢
可能佢dj

正常係有稿.....但表達得唔enjoy講得唔好就會令人覺得好煩膠
你試下同樣一份script 俾陳小春講睇下會點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞