【寫實/暗黑/甜】我,廿七歲男,逃避結婚

951 回覆
183 Like 18 Dislike
建議巴打出文前再三睇睇先,修訂版係好好多,但每次咁樣出完Draft再出review ver就好似有啲傻

盡量啦。。。

但係成日出完文先有新idea,又或者有時狀態唔好寫d野好頹。

最衰連登d post 無得edit
今晚又要好夜出文
文筆好 但主線欠奉
新讀者

早晨各位。

琴晚又寫寫下訓著左
文筆好 但主線欠奉

都係個句,本來出過個有主線既修訂版,但無咩人看,所以返黎呢個舊post
新讀者

謝謝支持。。。

好想裸辭,不過人地係去旅行我係去寫文~~

發下夢好啦
推推推
推推推

推巴

早晨各位。

琴晚又寫寫下訓著左

唔緊要
寫多幾篇文補數就得

早晨各位。

琴晚又寫寫下訓著左

唔緊要
寫多幾篇文補數就得

最近忙d sor
忙完快d 寫,我仲未走架,唔好棄故
樓主唔好好似我追緊其他故咁棄故

我追緊幾個都係咁

除非反應差,唔係唔會棄故。
都係一日無出文姐,sor......
十八.

回到office。最近公務不算繁忙,可以先吃個早餐才工作。

7-11三文治、罐裝無糖咖啡。自從發現腰間出現贅肉,我已放棄麥記早晨全餐,只吃三文治和罐裝無糖咖啡。

早已厭倦,但實在不想去想,可以吃些別的什麼?

呆望著天花板,嚼蠟般嚼著枯燥乏味的三文治,心裡吶喊著:不想上班。

近年,每天早上,我都會重複這項『儀式』,猶如早禱。

最初,我告訴自己,這段時間是用來整理人生的。

後來我發現,繼續幹著這種十年如一日的工作,我的人生根本沒什麼好整理。

於是,這段時間,改為用作放任『厭倦上班、厭倦人生』的情緒蔓延。

出奇地,這段時間,卻成為每天最強烈感受到存在的時間。

厭倦,起碼也是一種情緒。當開始繁忙但無意義的工作後,時間過得飛快,轉眼又已下班。

為了加強厭倦感,我強迫自己吃早已吃厭的7-11三文治和罐裝無糖咖啡。道理就像用av輔佐手淫一樣。

好像有點變態,但這的確是我每朝的『日常』。

我追緊幾個都係咁

唔會棄故,除非無咩人看
忙完快d 寫,我仲未走架,唔好棄故

今晚再出
最新呢段作為一個每朝都係三文治、樽裝鮮果汁既我,真係好有同感
不過好在未至於覺得份工咁劣

日巴yoyoyo~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞