[十月新番][鴨志田一 x 比村奇石] Just Because!

1001 回覆
26 Like 8 Dislike
貼吧見到有人劇透小說,原來啲關係亂到七彩
對呢種戀愛至上嘅題材好反感,三角戀以上根本就無探討嘅意義。
本身仲期望佢會係集中講高中臨緊畢業嘅遺憾同對前程嘅煩惱呢類野...
男主暗戀女主
女主暗戀男二,而呢件事得男主知
男二暗戀女二
女二暗戀男主
女三暗戀男主

唔係原創咩

鴨志田一係《達文西》雜誌到連載緊小說版

本小說9月6先開始寫 你唔會同我講一個月寫完掛

而家小說出到第二章,個劇透只係提到幾個角色之間嘅關係,無提過最後變成點。有乜問題?

識日文嘅可以自己睇下
https://tieba.baidu.com/p/5363887967
https://tieba.baidu.com/p/5363966162

想佢講多啲畢業前嘅野
除非冇溝到女就係佢畢業前嘅遺憾
呢套野有種講唔出點解既親切感
個關係圖真係............
呢套野有種講唔出點解既親切感

有幸 學生時期 經歷過呢啲事 青春
其實個背景畫得好好,如果我係日本高中生一定會j死呢套野
捧球=熱血

就算退一步話佢只係開朗陽光,你要講感性野都要有契機,你幾時見過有人打陣球、見返個四年無聯絡嘅半個陌生人就惆悵?

例如果青嘅大老師開頭都係典型毒撚,發覺團子係佢救個隻狗嘅飼主之後先開始黎料;又或者冰菓開頭嘅里志都貌似好自在,但奉太郎一次次做到佢做唔到嘅野之後先見到佢會妒嫉同煩惱。

感性嘢啫係出緊credit講果啲?

個天未黑,兩條友坐係到拎住兩罐汽水,整到懶係好似中年人對飲緊啤酒。無啦啦chok哂樣彈兩句“仲有聲,應該仲未走“、”我要去表白“就一去不返,剩返背影俾男主。現實世界人地只會當佢on9。

正常應該會有啲怕醜咁同男主講“我鍾意嘅人係管樂團入面,頭先聽到啲樂器嘅聲,佢應該未走“;”頭先打到全壘打而家應該有運行,你話我而家去表白好無?”之類先有啲青春嘅酸臭味。

個男主都好野,咁都可以扯到去打波個陣求起up嘅一句“許願”,幾秒就load到佢係為左令鍾意嘅人注意到佢而堅持練波咁“deep”嘅野。

至於棒球方面係講緊啲投球同揮棒過程啲frame癡埋一舊。投球個姿勢其實都畫得好柒,同月色真美入面跳舞嘅部份有得揮。

果如真係好似你講咁演出,係多d真實感但好累贅,佢依加幾句對白一個回憶就交待到咁多野,反而咁樣會令到故事流暢d
沒波睇黎做乜 劇情同師奶愛情劇有乜分別
睇多集睇下點,最唔喜歡咁多角
有點唔現實
D對話圖好有月色真美feel
貼吧見到有人劇透小說,原來啲關係亂到七彩
對呢種戀愛至上嘅題材好反感,三角戀以上根本就無探討嘅意義。
本身仲期望佢會係集中講高中臨緊畢業嘅遺憾同對前程嘅煩惱呢類野...
男主暗戀女主
女主暗戀男二,而呢件事得男主知
男二暗戀女二
女二暗戀男主
女三暗戀男主

有啲失望
諗住會好似櫻花莊咁唔係剩係講愛情,但依家個關係咁亂,就算想講其他都應該會失焦去多角戀到
不過都係會睇
已經冇乜期望
第二集節奏都叫正常過第一集嘅
已經冇乜期望
第二集節奏都叫正常過第一集嘅

睇完呢集我覺得可以繼續展望
睇多次漢化
就咁睇女二唔似會鍾意男主
本身我認為會好似月色咁甜所以先追,話曬都比村出嘅又認為啲女一定好撚好J
點知個關係複雜到咁,人物又有時崩
本身我認為會好似月色咁甜所以先追,話曬都比村出嘅又認為啲女一定好撚好J

好似K醬條女唔 錯
不過目測得B

同埋點睇都似胃痛番

好似K醬條女唔 錯
不過目測得B

同埋點睇都似胃痛番

老老柒柒睇到男主咁款真係好撚心痛
利申 身同感受
nagi做咩ed唔自己唱埋
nagi做咩ed唔自己唱埋

我都覺得ed配nagi把聲應該好夾

好似K醬條女唔 錯
不過目測得B

同埋點睇都似胃痛番

老老柒柒睇到男主咁款真係好撚心痛
利申 身同感受

睇住自己鍾意嘅人望住佢鍾意嘅人
仲要係佢鍾意嘅人唔鍾意佢
今年冇野會超越月色真美
其實睇OP都估到會係四,五角關係 唔洗劇透都知

不過淨係睇第一集唔計最後果part以為講高中出路etc
捧球=熱血

就算退一步話佢只係開朗陽光,你要講感性野都要有契機,你幾時見過有人打陣球、見返個四年無聯絡嘅半個陌生人就惆悵?

例如果青嘅大老師開頭都係典型毒撚,發覺團子係佢救個隻狗嘅飼主之後先開始黎料;又或者冰菓開頭嘅里志都貌似好自在,但奉太郎一次次做到佢做唔到嘅野之後先見到佢會妒嫉同煩惱。

感性嘢啫係出緊credit講果啲?

個天未黑,兩條友坐係到拎住兩罐汽水,整到懶係好似中年人對飲緊啤酒。無啦啦chok哂樣彈兩句“仲有聲,應該仲未走“、”我要去表白“就一去不返,剩返背影俾男主。現實世界人地只會當佢on9。

正常應該會有啲怕醜咁同男主講“我鍾意嘅人係管樂團入面,頭先聽到啲樂器嘅聲,佢應該未走“;”頭先打到全壘打而家應該有運行,你話我而家去表白好無?”之類先有啲青春嘅酸臭味。

個男主都好野,咁都可以扯到去打波個陣求起up嘅一句“許願”,幾秒就load到佢係為左令鍾意嘅人注意到佢而堅持練波咁“deep”嘅野。

至於棒球方面係講緊啲投球同揮棒過程啲frame癡埋一舊。投球個姿勢其實都畫得好柒,同月色真美入面跳舞嘅部份有得揮。

你好似搞錯少少野
佢留係到打棒球唔係想令鍾意嘅人注意到佢
而係一早決定左如果打到全壘打就去表白
所以先話自己係許願同打到全壘打之後咁興奮
佢惆悵緊嘅似係打唔到全壘打無得表白多過見返男主

你好似搞錯少少野
佢留係到打棒球唔係想令鍾意嘅人注意到佢
而係一早決定左如果打到全壘打就去表白
所以先話自己係許願同打到全壘打之後咁興奮
佢惆悵緊嘅似係打唔到全壘打無得表白多過見返男主

你成件事搞錯咗喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞