【颱風追擊】1716號 瑪娃 MAWAR(18W)+ 1715號 珊瑚 SANVU(17W)#2

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
天文台有冇話之後重會有幾多個風?

天文台冇水晶球

馬交有

巫婆
真心好奇問,點解佢可以慢到禁,有無人解釋到?

利申:天文學白痴,因為近排好多風所以好奇同比西女人吸引左。

首先天文係觀星既
之後佢唔行係因為無引導氣流

係咪要睇地球距離太陽幾遠 地球表面溫度越 厚積雲會越高同越大舊
仲要計下月球引力

只係學好少 atmosphere 知點解有雲 有雨
但完全唔知點樣推測 我真心覺得做天文既人好勁

天文同有雲 有雨無關wor
天文同太空既野先有關

好神奇

睇黎你仲係唔明自己搞錯左天文同氣象

天文台因乜解叫天文
唔跟台灣、支那叫法
真心想知
發現掛風撚變左種
一入黎一定係話「乜都唔識」「sorry 無追post」
之後先問聽日會唔會幾號波
以為咁樣會誠懇啲
人唔笑狗都吠
呢度無人係大交合決定掛唔掛波果個
要問就打去大交合問
俾埋電話你:1878200
尊重下個post 啦掛風撚

首先天文係觀星既

係咪要睇地球距離太陽幾遠 地球表面溫度越 厚積雲會越高同越大舊
仲要計下月球引力

天文同太空既野先有關

好神奇

天文台因乜解叫天文
唔跟台灣、支那叫法
真心想知

第一個天文台台長係天文學家? 要等市長答

好神奇

敢問火星天氣屬於天文定氣象

天文入面既氣象

火星既地質呢?

天文入面既地理

太空垃圾呢?

天文入面既環保

太空人呢?

仲要計下月球引力

天文同太空既野先有關

好神奇

天文台因乜解叫天文
唔跟台灣、支那叫法
真心想知

嗰個年代 會唔會只係翻譯錯誤

首先天文係觀星既

仲要計下月球引力

天文同太空既野先有關

好神奇

天文台因乜解叫天文
唔跟台灣、支那叫法
真心想知

其實天文台個網都講唔少天文類既野
日蝕月蝕金星凌日果堆
可能少啲人知
http://www.hko.gov.hk/gts/astronomy/astro_portal_uc.html
對比台灣其實天文台算冇改錯名
http://www.tam.gov.taipei/ct.asp?xItem=31640910&CtNode=50647&mp=104051

天文同太空既野先有關

好神奇

天文台因乜解叫天文
唔跟台灣、支那叫法
真心想知

嗰個年代 會唔會只係翻譯錯誤

可能係
依家英文嘅observatory 真係天文台嚟

首先天文係觀星既

仲要計下月球引力

天文同太空既野先有關

好神奇

天文台因乜解叫天文
唔跟台灣、支那叫法
真心想知

其實天文台個網都講唔少天文類既野
日蝕月蝕金星凌日果堆
可能少啲人知
http://www.hko.gov.hk/gts/astronomy/astro_portal_uc.html
對比台灣其實天文台算冇改錯名
http://www.tam.gov.taipei/ct.asp?xItem=31640910&CtNode=50647&mp=104051

天文 x 氣象
參考澳門,
天體物暨氣象局
發現掛風撚變左種
一入黎一定係話「乜都唔識」「sorry 無追post」
之後先問聽日會唔會幾號波
以為咁樣會誠懇啲
人唔笑狗都吠
呢度無人係大交合決定掛唔掛波果個
要問就打去大交合問
俾埋電話你:1878200
尊重下個post 啦掛風撚

唔使問大交合啦 星期日肯撚定3號
參考澳門,
天體物理暨氣象局

唔使問大交合啦 星期日肯撚定3號

配合返掛風撚中意問問問惟有俾個途徑佢地問
參考澳門,
天體物理暨氣象局

但係大交合玩埋地震
N0.1
N0.1
葡萄糖
參考澳門,
天體物理暨氣象局

但係大交合玩埋地震

地球都係太陽系一份子,當埋一份啦
佢打算用張卡用到幾時?
瑪娃你仲懶過啲法國人
佢打算用張卡用到幾時?
10:00 都冇移動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞