【屋企有祈禱室先係真有錢人】低調置業討論區(62)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
想問吓各位巴打,如果首期有鬆動,係咪做7成按好過9成按?但我見好多銀行有ML account, 其實咁樣我放番自己本身有突既錢係ML,仲彈性d?

可以借盡就借盡,你多D現金係手,萬一有咩事,D錢都夠你供幾年唔會即刻斷供

因為我見借九成要做按保,果到又一筆, 睇下會唔會可以慳到啲

7成都要按保啦

如果我買4M樓下借7成要按保?同埋做按保個息口唔係又高d?

自膠左,7成都要按保,sorry咁多位巴打
但我見越高成數按揭保費越貴,如果有足夠首期係咪都應該借盡九成(過壓測)

唔該咁多位巴打

劏舖冇得救喎,小心管理費維修費,除非平到廿萬樓下,仲係二樓最多,唔係諗清楚

屋企人用得著 對我地黎講唔會浪費
管理費個啲野真係睇清楚 唔該V巴
80萬都買得過,當然愈平愈好

劏舖冇得救喎,小心管理費維修費,除非平到廿萬樓下,仲係二樓最多,唔係諗清楚

計吓尺價,深之都叫做半起死回生,最高嗰層一樣唔掂,之前40個有售,最平嗰時25個,去深水埗自己望吓先好啲
請問各位巴打恆生物業估價黎講會唔會差好遠?

計吓尺價,深之都叫做半起死回生,最高嗰層一樣唔掂,之前40個有售,最平嗰時25個,去深水埗自己望吓先好啲

宜家好似要80萬
呀哥想買但無錢買

深水埗汝州街全幢物業1.5億放售 (17:59)

http://on.cc東網專訊】美聯旺舖營業董事何漢明表示,深水埗汝州街271號全幢物業放售,其中地下實用面積約1,085方呎,1樓面積約1,425方呎,2樓連平台面積約1,363方呎,物業實用面積合共約3,873方呎,目前意向價1.5億港元,折合每方呎約3.9萬元。

何氏指出,物業位處大單邊,門庭開揚,屬區內罕有,物業現連租約出售,其中地下由珠寶店以每月18.6萬元承租,租約期至2018年8月;1樓及2樓則由遊戲機舖以9.8萬元承租,租約期至2019年11月,每月租金合共28.4萬元。

事實上,物業位處桂林街及汝州街交界,屬區內核心地段,並鄰近深水埗港鐵站、西九龍中心、北河街街市,以及本地消費者和遊客最愛「尋寶」的鴨寮街。另外,區內亦有多個重建項目,包括通州街及桂林街重建項目,以及桂林街及北河街發展計劃,促使區內物業備受追捧,例如莊士機構早前以約3.01億元收購元州街步陞工商業大廈。

呢舊嘢都億半

拆咗再起舖連乙級商廈,十倍返嚟

http://on.cc東網專訊】美聯旺舖營業董事何漢明表示,深水埗汝州街271號全幢物業放售,其中地下實用面積約1,085方呎,1樓面積約1,425方呎,2樓連平台面積約1,363方呎,物業實用面積合共約3,873方呎,目前意向價1.5億港元,折合每方呎約3.9萬元。

何氏指出,物業位處大單邊,門庭開揚,屬區內罕有,物業現連租約出售,其中地下由珠寶店以每月18.6萬元承租,租約期至2018年8月;1樓及2樓則由遊戲機舖以9.8萬元承租,租約期至2019年11月,每月租金合共28.4萬元。

事實上,物業位處桂林街及汝州街交界,屬區內核心地段,並鄰近深水埗港鐵站、西九龍中心、北河街街市,以及本地消費者和遊客最愛「尋寶」的鴨寮街。另外,區內亦有多個重建項目,包括通州街及桂林街重建項目,以及桂林街及北河街發展計劃,促使區內物業備受追捧,例如莊士機構早前以約3.01億元收購元州街步陞工商業大廈。

對間機鋪更有興趣,呢間有乜野機打?

【樓市暢旺】新地:HomeSquare首7個月生意雙位數增長

新地代理租務部高級經理許嘉雯表示,本港市道回暖,有見樓市交投活躍,不論新居入伙或有搬屋需要,都可刺激寢具市場,令旗下以家居為主題的商場有很大商機。

今年HomeSquare第二年舉辦為期一個月的寢具用品主題展銷活動,許嘉雯預計會為商戶帶來1,900萬港元生意額,按年增加10%,人流亦會升8%至130萬人次。她提到,今年HomeSquare斥資230元以作推廣,而今年首7個月生意亦有雙位數增長。

記者:范穎琛

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=57167573&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170904

//呢個商場冇係新界區冇對手,新雄雞搞商場確實好過+X哥,冇一個場似樣嘅

【將軍澳天價盤】海天晉洋房呎價3.5萬 創區內新高

【新增影片】
新地(016)副董事總經理雷霆表示,將軍澳海天晉3號獨立屋以5,480萬元售出,實用面積1,570方呎,呎價3.49萬元,創區內呎價新高。

雷霆透露,系內將軍澳日出康城第4A期晉海日內會公佈售樓說明書、短期內開價、月內發售。

發展商今日披露晉海第1座3款三房戶圖則,實用面積由624方呎到841方呎,分別命為「晉海大宅」、「晉海大戶」及「晉海至尊」。當中晉海大戶的圖則為1A座38樓B室,實用面積624方呎,三房一廁間隔,發展商特意於浴室設兩扇門。

記者:陳東陽

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=57167171&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170904

廁所既設計,又幾創新喎,有客黎變客廁,平時就變主人套廁

呢舊嘢都億半

拆咗再起舖連乙級商廈,十倍返嚟

【樓市暢旺】新地:HomeSquare首7個月生意雙位數增長

新地代理租務部高級經理許嘉雯表示,本港市道回暖,有見樓市交投活躍,不論新居入伙或有搬屋需要,都可刺激寢具市場,令旗下以家居為主題的商場有很大商機。

今年HomeSquare第二年舉辦為期一個月的寢具用品主題展銷活動,許嘉雯預計會為商戶帶來1,900萬港元生意額,按年增加10%,人流亦會升8%至130萬人次。她提到,今年HomeSquare斥資230元以作推廣,而今年首7個月生意亦有雙位數增長。

記者:范穎琛

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=57167573&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170904

//呢個商場冇係新界區冇對手,新雄雞搞商場確實好過+X哥,冇一個場似樣嘅

廁所既設計,又幾創新喎,有客黎變客廁,平時就變主人套廁

600幾呎3房單位都要開廚

葵涌廣場三房唔夠 500 都明廁獨立廚房

500呎以上都冇獨立廚真係接受唔到
Btw,浴室左邊個格係咩?淋浴間??

對,係企缸
兩個人可以一人一邊同時淋浴
好多新樓既主人套房都有咁 design

有啲浪費個位

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞