【屋企有祈禱室先係真有錢人】低調置業討論區(62)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike

學Ruby 或者 Python,主要管理server同自用小script嘅話bash足夠應付大部份

Ok

睇一睇啲語法啱唔啱自己先,GitHub、stackflow大把code睇

Ruby係自由格式,適合個人去做hacker,Python嚴謹,空格都係語法嚟,適合團隊工作,都係OO language,兩者都威力強大

咁上下寫啲自己有興趣嘅嘢出嚟,解決到有成功感會越嚟越有趣,信我,scripting language就係入場門檻低,但易學難精

本身食緊藥,食返乾糧就出事 個獸醫叫我食兩日藥就可以食返乾糧

學Ruby 或者 Python,主要管理server同自用小script嘅話bash足夠應付大部份

Ok

睇一睇啲語法啱唔啱自己先,GitHub、stackflow大把code睇

Ruby係自由格式,適合個人去做hacker,Python嚴謹,空格都係語法嚟,適合團隊工作,都係OO language,兩者都威力強大

咁上下寫啲自己有興趣嘅嘢出嚟,解決到有成功感會越嚟越有趣,信我,scripting language就係入場門檻低,但易學難精

我諗算係少code嘅計數機,寫咗係router用,小數點、sin、cosine、tan可以用,用shell包裝吓awk攪掂

仲有啲細腳本喺router,check geo ip咁

走去CC台望吓,同樓相關嘅post有2個,另外有個係玩公屋 vs 私樓搵交嗌嘅,funny

裡面啲言論更funny
點解變咗講app

本身食緊藥,食返乾糧就出事 個獸醫叫我食兩日藥就可以食返乾糧

全部地產代理舖都係城。點,大大隻字12700/尺,係咪誤導?
全部地產代理舖都係城。點,大大隻字12700/尺,係咪誤導?

有個起字

起字細到睇唔到嗰隻

有個起字

起字細到睇唔到嗰隻

D aa周街話廿零萬首期可以買到樓

咁個位叫我朋友抽豐寓嘅AA有良心少少,話40萬買到樓
唔計有父/母/夫/妻幹,
大家上車前儲首期有無做投資定係淨儲?

利申:
29歲, 有105萬,
覺得儲首期好慢,
想參考下大家以前點儲。

利申:
29歲, 有105萬,
覺得儲首期好慢,
想參考下大家以前點儲。

有100新盤搞掂

真嘅,熄咗個app就要面對現實,網上講到識飛冇用,與其浪費時間打字又輕鬆唔到嘅嘢,不如做其他有益自己嘅事,係咪咁講?

非常同意

利申:
29歲, 有105萬,
覺得儲首期好慢,
想參考下大家以前點儲。

投資、增加收入,硬性目標儲蓄(只能儲多唔可以少,唔夠使用去搵)

105個人工過到壓測可以上車

Scripting Language定係要編譯語言先?

利申:
29歲, 有105萬,
覺得儲首期好慢,
想參考下大家以前點儲。

有投資,即係....買下股票
節流好緊要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞