[月經] iOS集中討論區 (266) iPad mini 7 A17 Pro

530 回覆
1 Like 1 Dislike
開咗空間音訊錄既片舊機唔支援所以冇聲
即係 system 決定一切. 例牌僵化動作
18.0.1 真係史上最廢
明明已經reset當新機用, 都係大部分app收唔到通知
打去問又話唔知點解
reset當新機用

reset完用iCloud Backup回復?

設定為新的電話
自己一個一個app下載返
收唔到通知嘅話 每個app開返次就應該ok
早兩日換左機,本身用八達通正常常,但發現原來整錯另一張八達通,咁我就del左佢換返用開果張,點知咁樣整完每次用八達通都要我解鎖入銀包揀返張卡再按兩下開機制先用到,點解?
咩方法都唔ok
呢d 咁specific 你打去apple問仲好
Foodpanda連Notifications設定都無埋
換某一啲wallpaper 上面最top部分會自己blur 好撚戇鳩

Bug?
即係你張圖唔夠大

Feature 嚟
原來如此

Thanks

係唔係未set快速交通卡
會唔會係部12未升iOS 18?
如果張wallpaper係長方形
佢會default幫你張wallpaper拉落下面,留白上面比你lockscreen睇鐘
要自己手動拉番上去先得
仲要係逐張逐張拉
Oh shit 原來係咁

有冇超級靚嘅iPhone wallpaper app或website介紹?

感謝

我自己測試係開咗空間音訊錄既片,
經icloud同步去14或更舊既機都會有聲,
但條聲係標準無編輯版本,等同冇開空間音訊。
我用iphoneX os16 iphone13 os17 測試

而如果錄完經16編輯過條聲(選擇畫面內/錄音室/電影效果),
再用airdrop傳比14或更舊既機係會冇聲。
蘋果聲稱只有15以上機型可以播放及編輯用空間音訊錄既片。

btw我唔肯定係咪真係咁,有錯莫怪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞