[月經] iOS集中討論區 (266) iPad mini 7 A17 Pro

530 回覆
1 Like 1 Dislike
硬lock同軟lock Apple都有能力做到
講真真係睇apple 心情

仲有點解講到ChatGPT先係Apple Intelligence 主力咁, Apple明明講到最尾AI解決唔到先redirect 去ChatGPT

同埋apple性格佢就唔會理你,只要佢符合到當地法律。所以香港default 就唔會有ChatGPT,一嚟ChatGPT 都唔俾面你香港政府,二嚟中蟈政府都唔俾。

你識啲科技嘢長開VPN走到法律罅Apple 都唔會理你。

同埋宜家講Apple AI 言之過早,即使你英文integrated去到ChatGPT 都要18.3 18.4先完全體

同埋未出真係唔使嘥心機估估下
最後都係決定比apple回收
聽日睇下先 thx ching
上網見到啲人話 ios 18 打字會 lag
真唔真?
今日幫XS換電順便摸過16
個底都好撚易花喎
15pm 上18.1beta係完全冇熱
咁講出黎好毒撚
差在未講咩snapdragon 865 ddr5 ram
有次街見到粉紅色 都幾sharp
同埋個鏡頭大到嚇親
唔知點解睇下個比例好大
但就一眼認出新機
唔專登喺個討論入面提下120hz
真係唔知啲人點諗
雖然講到出口都係冇人理
試水溫
試完:OK真係冇人理
買咗部16pro送俾人
希望過兩年電量仲ok
好消息 iSafe Pro 又裝得番喇
未裝既拿拿聲裝番佢先

早排有個同事想換機
問我pro同唔pro有咩分別(佢用緊普通版12)
我同佢講最主要係三鏡同120hz
佢問我咩係120hz
我專登俾自己部16 pro佢同自己部12比較
佢試咗幾分鐘都話冇分別
我再解釋+示範有咩分別
佢依然話冇分別

第二日佢買咗16 plus
仲問我點解年年都俾多兩千買pro

所以唔怪得Apple可以繼續話120he係pro功能
部黑16底已經花咗幾劃細嘅
好彩未del
冇話熱 係倒水
啱啱睇賣$25xx
有d仲要淨機
我俾多一千買全新好過
睇唔出咪仲好

玩音響嘅你唔識比個萬元喇叭同千元嘅你聽你都話冇分別
彈結他嘅唔識你一樣覺得$500同$5萬嘅冇分別

甚至一個調色專家同你講紅色都分500種嘅時候你又咪變左上面條友

喺個領域上嘅領悟未到,你點解釋都冇用
我會話係三鏡同aod
你有個MagSafe dock既話show俾佢睇做床頭鐘
分分鐘有用過120hz
如果唔係由120hz用返60hz, 係feel唔到有upgrade過
本身用開60既人唔會覺得60有問題
係用完120hz落60先會feel到
但講真普通WhatsApp 上網唔係真係好多人會feel到個分別
或者feel到但唔會覺得好大問題因為用多幾個鐘到一日對眼就已經習慣返
其實無特別, ipad pro 同mini 輪著用
iphone pro max 同 12輪住用
反而pc打機就覺好大分別
我早幾日睇到好多64gb WiFi $1700-2000
講緊mini 7出之前average係放緊$3000頭
邊個買
水貨全新都係2千尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞