[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(98)

630 回覆
3 Like 1 Dislike
耳機線改頭有無邊間推介
都係小許或者星際辣雞佬
我諗緊買個4.4去XLR好定係改頭好,HD800s原線
ddhifi 個轉頭唔好聽
點解想改, 部amp single 唔夠力定點
身痕手賤忍唔住買咗hek stealth
乜咁唔小心呀
得adi-2 好似玩唔掂
巴打咁鐘意hifiman唔試下其他嘅
聽開幾隻低阻用single,用800要加8、9db,amp個gain又難校,所以想用balance,一個字懶

都係買轉插算
其實有 正確黎講就係身痕得濟走去試機先搞到又買野
我都係adi2 dac 出stax,冇問題
btw heks好推過sus不止少少
聽完sus要較細兩個gain level先可以換heks黎聽
sus 同he 1000 stealth 比如何?
重口味可以試ATH-AWAS
簡單黎講就係我會拎sus聽慢歌 hek stealth聽快歌/rock/電音重既
得閒想試下
日亞最抵屌果期想買,見台仔話鐵三角唔夾adi-2冇買
我試過帶部adi2 dac 上ect試T8000 + 009
你既然鍾意hifiman,應該可以試埋ZMF Caldera
嚟緊仲要買老黃新卡,怕聽完又跌多舊錢
5000系列香港買唔買到都成問題
想問下8~10K combo 要有3.5 同埋用仙女都唔會有底噪 又可以接收到藍牙方便玩switch嘅話有咩選擇
要玩到仙女應該adi2 dac最穩陣
另外買個Bluetooth receiver駁adi2 dac
我係同時有呢兩件嘅(ess版),我係覺得夾sony電磁爐好聽啲(插xlr)
不過我部adi2 dac冇用原裝電源之後仲未拎過AWAS出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞