[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(98)

630 回覆
3 Like 1 Dislike
整好曬係幾開心
今次個過程幾卡下
以後唔用共石板
加部bha100喺dac同amp中間有冇諗頭?
突然發現bha100有line in
咁直接line in/out駁喺中間拎嚟染下人聲好似唔錯

仲有見淘寶有賣澤豐銀龍v3純銀線,望落係moon audio sliver dragon v3嘅線基,係3.5頭唔係mark moon audio,見有Z1R用家買過又平過moon audio,好似試得過
Btw 打手巴砌呢部係專for Roon / MPD用?
專比tunebrowser
完全overkill
我諗住買roon部入門server就算
咪喇,499美金但用n5105同得sata
買nuc裝rock好過
咁買miniforum再轉fanless case咁好唔好
都得,或者搵吓啲n100嘅fanless都應該ok嘅
裝rock嘅話唔用nuc要自己試work唔work,不過網卡係用i226嘅話應該都冇問題(13代nuc用呢隻)
聲我諗用咩機其實都冇咩分別,主要都係方便自己
可以睇下zotac C系列
佢barbrone係咪差ram同ssd唔包, 其他都已經有係入面
Cato直播試Tambaqui
呢啲mini機嘅話係
想平嘅可以買返用ddr4嘅款
thx, 咁plan買部C649先

Tung sol 12at7 灰屏方環
呢支膽意外地唔錯,有d似Tung sol 12at7 黑屏圓環,不過冇咁亮又多d bass

人聲、高頻比中性偏亮但冇黑屏圓環咁亮,多d味道。空氣感、延伸幾好不過比黑屏圓環差少少。
Bass量比黑屏圓環多、厚重,不過打擊冇黑屏圓環咁大力
立體感都幾好

整體聽落幾平衡、舒服而唔柔。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞